shutterstock.com
StoryEditor

Kniha o Harrym a Meghan odhalí nechcené tajomstvá kráľovskej rodiny

26.08.2020, 17:00
Celebrity
Autor:
HN
Ani po odchode Harryho a Meghan z Veľkej Británie napätie v kráľovskej rodine neskončilo.

V auguste vyšla kniha, ktorá opäť rozvírila otázky týkajúce sa toho, čo všetko sa v posledných mesiacoch dialo v zákulisí paláca.

Preklad knihy s názvom Cesta za slobodou sa objaví na knižných pultoch na Slovensku aj v Česku začiatkom septembra.

Harry a Meghan sa od biografie dištancujú
"Platí pravidlo, že žiadny člen britskej kráľovskej rodiny nesmie oficiálne autorizovať svoju biografiu," uvádzajú v prológu svojej knihy Omid Scobie a Carolyn Durandová, ktorí sa dlhodobo špecializujú na dianie v kráľovskej rodine.

V tomto duchu sa nieslo aj oficiálne vyhlásenie hovorcu vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu. "Kniha je založená na vlastných dojmoch autorov a na ich vlastnom nezávislom spravodajstve," uviedol princ s manželkou s tým, že ani jeden sa na vzniku tejto knihy osobne nepodieľal.

Novinári Scobie a Durandová sú veľmi dobre informovaní, lebo vojvodu a vojvodkyňu zo Sussexu sprevádzali na stovkách spoločenských akcií, pracovných cestách i turné.

Rovnako vychádzali z rozhovorov s priateľmi, dôveryhodnými zamestnancami, vyššími dvoranmi a ľuďmi z užšieho okruhu Sussexu.

Sonda do života kráľovského páru
V knihe autori odhaľujú neznáme detaily udalostí od ich zasnúbenia, cez svadbu a narodenie syna Archieho až po rozhodnutie opustiť úlohu členov kráľovskej rodiny.

Pritom vyvracajú mnohé klebety a mylné dohady, ktoré prenasledujú dvojicu na oboch stranách oceánu.

Odhalili napríklad, že Meghan kvôli neprofesionalite okamžite vyhodila pestúnku na stráženie. Popisujú, ako bol princ William zo začiatku opatrný ohľadom Harryho výberu partnerky, alebo že spoločná rodinná fotografia k sedemdesiatke princa Charlesa síce pôsobí ako reklama na šťastie, ale kvôli nezhodám Williama a Harryho bola pre princa nočnou morou.

Kúpili si dom v Amerike
Harry a Meghan na začiatku roka oznámili, že sa chcú vzdať rolí v kráľovskej rodine a začať pracovať, aby získali finančnú nezávislosť.

Pôvodne plánovali žiť striedavo v Británii a Severnej Amerike a chceli niektoré svoje povinnosti v rámci rodiny ďalej vykonávať. Kráľovná však rozhodla, že to nie je možné.

Od apríla skončila ich úloha ako popredných členov kráľovskej rodiny, prišli o kanceláriu v Buckinghamskom paláci, nie sú platení z verejných prostriedkov a nemajú žiadne záväzky plynúce z príslušnosti ku kráľovskej rodine.

Z oficiálneho webu britskej kráľovskej rodiny už zmizol aj odkaz na sociálne siete Harryho a Meghan, ale aj na princa Andrewa, ktorý sa tiež stiahol z verejného života. Harryho strýko tak urobil po škandále okolo miliardára Jeffreyho Epsteina.

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu sa z Kanady, kde sa istý čas zdržiavali, presťahovali do USA. Hovorca páru oznámil, že si mladá rodina v júli kúpila dom v Santa Barbare asi 160 kilometrov od Los Angeles. Zároveň požiadali o rešpektovanie súkromia kvôli synovi Archiemu aj susedom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 17:10