archív T.Ž.
StoryEditor

Pevná voľa a vytrvalosť Tatiany Židekovej: „Pre cvičenie doma je potrebná absolútna disciplína."

10.08.2020, 18:00
Celebrity
Nikdy nie je neskoro! Mať sa rada a konečne sa vo svojom tele cítiť komfortne. Prekážky sú na to, aby sa prekonávali a ak vystúpite zo svojej komfortnej zóny, určíte si cieľ a vytrváte, ste na najlepšej ceste k úspechu. Motiváciou nech je pre vás táto žena a jej rady, ktoré vedú k vytúženej zmene.

Tatiana Žideková
Instagram: @tatianazidekova

Bližšie k svojim cieľom

Poznáte to porekadlo „v zdravom tele zdravý duch?“ Presne to sa mi vybaví pri slove „šport.“ Zo zásady sa držím pravidla, že keď je človek fyzicky zdatný, je zdatný aj mentálne a byť mentálne silný, v ktorejkoľvek sfére života, znamená mať k osobnému úspechu akéhokoľvek druhu o krok bližšie. Momentálne sú pre mňa najväčšou motiváciou moji followeri, ktorí mi dodávajú chuť a energiu ísť cvičiť aj vo chvíľach, keď sa mi veľmi nechce. Je to určitá forma zodpovednosti, keďže viem, že na moje motivačné fotky a videá čaká denne viac ako 100-tisíc ľudí a ja ich nemôžem sklamať. Bez čoho to naozaj nejde, sú ciele. Myslím si, že každá žena by mala byť v prvom rade spokojná sama so sebou. Ak to tak nie je, netreba sa opúšťať a treba začať na sebe makať. To je aj môj prípad. Chodím do fitka -alebo momentálne cvičím doma- kvôli tomu, aby som bola so sebou čoraz spokojnejšia, aj keď aj ja mávam horšie dni. Snažím sa samej sebe vysvetliť, že je to chvíľková kríza a ak jej nepodľahnem, v konečnom dôsledku budem šťastná a spokojná.


Vonkajšia vs. vnútorná motivácia
Na mňa najviac zaberá práve tá druhá. So svojím výzorom som nebola stotožnená a rozhodla som sa to zmeniť. Zmeny a pokroky, ktoré som na sebe videla a vidím, sú hnacou silou a zároveň posúvajú moje hranice. Pevnú vôľu má v sebe každý, stačí ju nájsť a chcieť. Existuje veľa výhovoriek prečo nie, no dôležité je nájsť jeden dôvod, prečo áno a je to vyriešené. Hovorí sa, že keď už nevieš, ako ďalej, spomeň si na to, prečo si začal. Takže ak je dôvod pre vás dosť podstatný, mal by slúžiť ako hnacia sila pri všetkých aktivitách, ktoré vynakladáte na dosiahnutie vytúženého cieľa. Nečakajte okamžité výsledky, tie neprichádzajú hneď. To však neznamená, že niečo robíte zle, neuchýľte sa k najjednoduchšiemu riešeniu – vzdať sa! Často treba opustiť svoju komfortnú zónu a aj medzi cvičením vo fitku a doma vidím rozdiel. Pre cvičenie doma je potrebná absolútna disciplína. Je to niečo podobné ako home office. Keď človek príde do fitka, vie, že si tam ide zacvičiť, je to pre neho jasne vytýčený cieľ, avšak doma ho vie rozptýliť aj maličkosť. Veľmi však fanúšikujem ženám, ktoré sa dokážu touto formou naštartovať a držím im palce, nech im to vydrží.

Bez stravy to nepôjde
Alfou a omegou úspechu je nielen pohyb, ale aj strava. Každý si občas doprajeme niečo sladké alebo nezdravé, no nemalo by sa to stať pravidlom. Rovnako aj striktné dodržiavanie diéty bez cvičenia môže mať za následok štíhlosť, ale ochabnutosť svalových partií. Cvičenie a dodržiavanie zdravých stravovacích návykov idú v podstate ruka v ruke a sú neoddeliteľnou súčasťou zdravého životného štýlu. Nezabúdajte na to, ak ste skutočne rozhodli pre zmenu.

3 tipy Tatiany Židekovej:
1. Nájdite si jeden dôvod, prečo chcete zmenu, čo vám na sebe nevyhovuje, a držte sa toho. Vždy keď sa chcete vzdať, spomeňte si na to, prečo to robíte.
2. Nájdite si parťáka, ktorý vás bude ťahať, keď sa vám nebude chcieť, a naopak.
3. Keď príde chvíľa, že sa vám nebude chcieť, povedzte si, že tento stav trvá približne 5 minút a keď tých 5 minút prekonáte, vyhrali ste. Na konci dňa budete so sebou určite spokojné :-).

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 01:00