shutterstock
StoryEditor

Narodila sa do totálnej chudoby, no vypracovala sa na megahviezdu. Príbeh Sarah Jessicy Parker

29.06.2020, 09:15
Celebrity
Herečka, ktorú všetky ženy sveta poznajú ako ikonickú Carrie zo Sexu v meste, vedie naozaj zaujímavý život.

Nech robí čokoľvek, lepšiu televíznu postavu pre ňu doteraz nenapísali. Bude doživotná novinárka a spisovateľka Carrie, ktorá si na vysokých opätkoch kráča ulicami úžasného New Yorku po boku troch najlepších kamarátok. Svojím bohémskym životom pobláznila milióny diváčok na celom svete, ktoré jej príbeh hltali celých 16 sezón, čo sa vysielal seriál, a potom jeho dve voľné pokračovania. Vďaka Sexu v meste získala Sarah Jessica štyri Zlaté glóbusy, dve ceny Emmy a titul obdivovanej módnej ikony.

Nedávno sfúkla 54 sviečok na torte
Povedali by ste o nej, že už prekročila päťdesiatku? Svoj vek netají a v „občianskom“ má napísané, že sa narodila 25. marca 1965 v Nelsonville v americkom štáte Ohio, ako štvrtá z ôsmich detí. Jej rodičia neboli žiadni boháči, práve naopak. Žili zo sociálnej podpory a Sarah často spomína, že občas nemali ani na elektrinu. Hm, a dokonca si nemohli dovoliť ani narodeninové oslavy či darčeky na Vianoce. Napokon sa rozviedli a Sarah detstvo prežila s niekoľkými náhradnými otcami, ktorých si mama doviedla domov. Našťastie mala svoj balet, ktorý odmalička milovala. Vďaka svojmu talentu sa pretancovala až na dosky slávneho Broadwaya, kde debutovala už ako jedenásťročná. Od baletu to nebolo ďaleko k hraniu a v roku 1982 účinkovala vo svojom prvom seriáli z prostredia strednej školy Square Pegs. U tínedžerov zabodovala filmami Prvorodený či Footloose. Potom si zahrala v nevýrazných úlohách, až kým ju do svetla reflektorov nevrátila komédia Medové týždne vo Vegas s Nicolasom Cageom a ďalšie známejšie filmy Hókus Pókus, Rapsódia v Miami, Klub odložených žien a Ed Wood. Potom prišiel rok 1998 – zrod nového televízneho kultu Carrie Bradshaw.

Carrie vedela všetko o sexe...
A veru, nebála sa aj spýtať, ako to hlásal podtitul filmu. Avšak Carrie by ste v pikantnej scéne hľadali ťažko. Dokonca to mala podchytené v zmluve, že aj do postele bude nosiť podprsenku. „Chápem, že sa mnohí ľudia začali stotožňovať s mojou postavou Carrie. Ale verte mi, nebola som to ja. Základný rozdiel medzi mnou a Carrie bol práve v ponímaní sexu. Nebola som spokojná s nahými scénami, sexom či vulgarizmami, tak som to všetko vyhodila zo scenára. Moja postava Carrie pobozkala mnoho mužov, ale to je tak všetko,“ prezradila Sarah pre americký magazín.

Carrie, Sarah a ich topánková závislosť
Či už ide o televíznu postavu, alebo jej reálnu predstaviteľku, obidve si zamilovali vysoké topánky. Pritom Sarah v nich musela počas nakrúcania stáť. V seriáli raz zahlásila: „Minula som 40-tisíc dolárov na topánky, no nemám kde bývať? Zostarnem ako stará žena, ktorá žila v topánkach!“ Z topánkovej závislosti sa nevymanila ani po skončení nakrúcania. Dnes navrhuje vlastnú líniu topánok s logom SJP, ktoré sa kupujú jedna radosť.



Hovorí sa o nej, že...
Pre módu riskuje zdravie. Vraj si nosením spomínaných vysokých opätkov potrhala šľachy na nohách. Vzdať sa ich však nemieni a radšej bude trpieť ako kôň. Vraj je posadnutá diétami a cvičením, čo povedia všetci, ktorí vidia jej šľachovité telo. Vraj sa už vzdala botoxu a tvárových výplní a hrdo ukazuje svoje vrásky. A o photoshope už nechce ani počuť... Každá veľká hviezda má svoje „vraj“, takže len čas ukáže, ako to naozaj je. Zaručenou pravdou je, že sa okrem módy venuje aj charite a je Národnou vyslankyňou dobrých správ UNICEF v USA a čestnou členkou Hollywoodskeho politického ženského výboru. Zo všetkého najviac je však oddanou manželkou a mamou. Skoro 20-ročné manželstvo s hercom Matthewom Broderickom sa neskončilo ani potom, čo vyšla najavo jeho nevera. Sarah mu odpustila, žijú spolu naďalej v známej newyorskej štvrti West Village a vychovávajú tri deti – trinásťročného syna Jamesa a šesťročné dvojičky Marion a Tabithu, ktoré im vynosila náhradná matka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa SJP (@sarahjessicaparker),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 16:34