Ples v opere
StoryEditor

Lukáš Kimlička a jeho odkaz na sociálnej sieti venovaný ženám: Prestaňte šíriť nenávisť!

28.05.2020, 17:35
Celebrity
Známy slovenský návrhár a fotograf zverejnil odkaz, nad ktorým by sme sa mali zamyslieť.

Lukáš Kimlička pred pár dňami zverejnil na sociálnej sieti fotky Dominiky Cibulkovej. Po tom, ako pod fotografiu známej tehotnej tenistky pribúdali desiatky negatívnych komentárov, sa rozhodol k takémuto správaniu vyjadriť. ,,Vy ženy ste veľmi zvláštne tvory. Nikdy som nezažil toľko hejtov pod fotkami ženy, a ešte k tomu tehotnej. A teraz je úplne jedno či je na fotke Dominika Cibulková alebo Anička Pagáčová. NIKDY som nevidel aby chlap písal chlapovi pod fotku že je škaredý alebo tučný. A viete prečo? Lebo žiadny chlap sa na toto nezníži,'' napísal pod fotografiu Dominiky. 

Umelec sa totiž čuduje, koľko nenávisti dokážu ženy vôbec prejaviť. ,,Priznám sa, že z niektorých reakcií mi prišlo zle. Pracujem v módnom magazíne už 13 rokov. Stále sa dožadujete aby sa v nich objavovali aj ženy plnších tvarov, aby sa bojovalo proti anorexii a aby si všetky ženy boli rovné. No nehnevajte sa na mňa, ale vy ženy si pekne "kakáte" do úst. Na fotku ženy, ktorá nemá miery topmodelky napíšete že je tučná a nemala by sa tak ukazovať. Áno, nech chodí po kanáloch, alebo nech nevychádza z domu. Každá žena s konfekčným číslom nad 36 nech sa zatvorí do pivnice a spytuje si svedomie aby ju náhodou iné ženy na instagrame nezlynčovali. Keď sa žena s plnšou postavou odfotí polonahá (pre vás bude stále NAHÁ), tak ju posielate do pekiel. Ale keď ste deň pred tým lajkli úplne nahú tehotenskú foto inej prominentnej slovenky, tak to je v poriadku. Lebo ona je štíhla a nenasiera vás každý deň fotkami svojho života na ktorý si zarobila sama (lebo nezarobila!). Ja si ženy veľmi vážim a vždy som si vážil, ale prosím vás, majte sa rady, '' rozhorčil sa Kimlička.

Na záver apeloval na to, aby sa ženy mali rady také, aké sú. ,,Ak nemáte rada Dominiku, nesledujte ju. Ak máte rada Beyonce, sledujte ju. Hlavne sa už prestante porovnávať, závidieť si, urážať sa a hlavne prestante svoje nenávistné hejty skrývať za vyjadrenie názoru. Pretože taký názor nikoho nezaujíma a hlavne je zbytočný. Ženy majú držať spolu!'' dodal a my s ním súhlasíme. Čo vy?

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Vy ženy ste veľmi zvláštne tvory. Nikdy som nezažil toľko hejtov pod fotkami ženy, a ešte k tomu tehotnej. A teraz je úplne jedno či je na fotke Dominika Cibulková alebo Anička Pagáčová. NIKDY som nevidel aby chlap písal chlapovi pod fotku že je škaredý alebo tučný. A viete prečo? Lebo žiadny chlap sa na toto nezníži. Ale čo dokáže napísať ŽENA druhej ŽENE, tak to je neskutočné. Nekutočné koľko zla, nenávisti, závisti a pohrdánia je vo vás, ženách. A teraz naozaj nie je dôležité to, že to píšem pod fotku Dominiky. Tá je teraz druhoradá. Prvoradé je to, ako sa vy ženy k sebe navzájom správate. Prizám sa, že z niektorých reakcií mi prišlo zle. Pracujem v módnom magazíne už 13 rokov. Stále sa dožadujete aby sa v nich objavovali aj ženy plnších tvarov, aby sa bojovalo proti anorexii a aby si všetky ženy boli rovné. No nehnevajte sa na mňa, ale vy ženy si pekne "kakáte" do úst. Na fotku ženy, ktorá nemá miery topmodelky napíšete že je tučná a nemala by sa tak ukazovať. Áno, neh chodí po kanáloch, alebo nech nevychádza z domu. Každá žena s konfekčným číslom nad 36 nech sa zatvorí do pivnice a spytuje si svedomie aby ju náhodou iné ženy na instagrame nezlynčovali. Keď sa žena s plnšou postavou odfotí polonahá (pre vás bude stále NAHÁ), tak ju posielate do pekiel. Ale keď ste deň pred tým lajkli úplne nahú tehotenskú foto inej prominentnej slovenky, tak to je v poriadku. Lebo ona je štíhla a nenasiera vás každý deň fotkami svojho života na ktorý si zarobila sama (lebo nezarobila!). Ja si ženy veľmi vážim a vždy som si vážil, ale prosím vás, majte sa rady. Lebo keď nemáte rada samú seba, potom sa len skrývate za anonymné profily a celé dni rozsievate na internete zlo a hejty. Ak nemáte rada Dominiku, nesledujte ju. Ak máte rada Beyonce, sledujte ju. Hlavne sa už prestante porovnávať, závidieť si, urážať sa a hlavne prestante svoje nenávistné hejty skrývať za vyjadrenie názoru. Pretože taký názor nikoho nezaujíma a hlavne je zbytočný. Ženy majú držať spolu! ❤️

Príspevok, ktorý zdieľa Lukas Kimlicka (@lukaskimlicka),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 06:49