shutterstock
StoryEditor

Skvelý recept od Márie Čírovej. Pripravte si rožky bez kváskovania už za 15 minút

24.04.2020, 09:30
Celebrity
Garantujeme, že sa u vás tento recept uchytí.

Potrebujeme:

350g hladkej múky, 250 ml mlieka + mlieko potretie, 25g rozpusteného masla, 1 lyžička cukru, 1 lyžička soli, 25g čerstvého droždia

Postup:

Najprv pripravíme kvások. Odoberte 100 ml mlieka, trochu ho zahrejte, aby bolo vlažné. Prisypte cukor a rozdrobte doň droždie. Múku premiešajte so soľou, prilejte kvások, rozpustené maslo a vypracujte hladké nelepivé cesto. To ihneď rozdeľte na dva bochníky, ktoré vyvaľkáme na okrúhle placky cca 3-5 mm hrubé. Rozdeľte ho na 4 časti a zrolujte od širokých koncov. Cíp by mal byť dole a na neho rožky položte na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru rozohrejte na 180 ° C. Rožky nechajte na plechu 15 minút, potom ich potrite mliekom a pečte 15-20 minút do zlatista.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

18 rozkov pre moju malu armadu!!! IHNED K ODBERU!! ☎️??????? . . #rozkydoskoly #onlineskolazdomu #homeschooling #desiata #somdoma #peciemedoma #inspirujmesanavzajom . . RECEPT NA ROZKY DO 15MINUT PRE TYCH, KTORI NEMAJU CAS “KVASKOVAT” A ZOHNALI DROZDIE ??? . . Potrebujeme: hladka muka 350 g mlieko 250 ml + na potretie rozpustene maslo 25 g cerstve drozdie 25 g cukor 1 lyzicka sol 1 lyzicka Postup: Najprv pripravte kvasok. Odoberte 100 ml mlieka, trochu ho zahrejte, aby bolo vlazne. Prisypte cukor a rozdrobte don drozdie. Muku premiesajte so solou, prilejte kvasok, rozpustene maslo a vypracujte hladke nelepive cesto. To ihned rozdelte na dva bochniky, ktoré vyvalkame na okruhle placky cca 3-5 mm hrube. Rozdelte ho na 4 casti a zrolujte od sirokych koncov. Cíp by mal byt dole a na neho rozky polozte na plech vylozeny papierom na pečenie. Ruru rozohrejte na 180 ° C. Rozky nechajte na plechu 15 minut, potom ich potrite mliekom a pečte 15-20 minut dozlatista. Drzim palce ???? Prezite krasny den!!!

Príspevok, ktorý zdieľa MÁRIA K. ČÍROVÁ (@mariacirova),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. apríl 2024 19:59