Potrebujeme:
350g hladkej múky, 250 ml mlieka + mlieko potretie, 25g rozpusteného masla, 1 lyžička cukru, 1 lyžička soli, 25g čerstvého droždia
Postup:
Najprv pripravíme kvások. Odoberte 100 ml mlieka, trochu ho zahrejte, aby bolo vlažné. Prisypte cukor a rozdrobte doň droždie. Múku premiešajte so soľou, prilejte kvások, rozpustené maslo a vypracujte hladké nelepivé cesto. To ihneď rozdeľte na dva bochníky, ktoré vyvaľkáme na okrúhle placky cca 3-5 mm hrubé. Rozdeľte ho na 4 časti a zrolujte od širokých koncov. Cíp by mal byť dole a na neho rožky položte na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru rozohrejte na 180 ° C. Rožky nechajte na plechu 15 minút, potom ich potrite mliekom a pečte 15-20 minút do zlatista.