TASR
StoryEditor

Nádeje, že politika sa dá robiť slušne, sa stále nevzdáva. Zuzana Čaputová je už rok prezidentkou

31.03.2020, 11:00
Celebrity
V pondelok to bol presne rok od momentu, čo sa Slovensko rozhodlo, že bude mať za prezidentku ženu.

Bývalá právnička a dnes už prezidentka Slovenka si na deň, kedy sme jej odovzdali dôveru, spomenula na sociálnej sieti. Považuje ho za okamih, ktorý jej zmenil život. ,,Mala som tušenia a predstavy o tom, čo ma asi čaká, aké právomoci, udalosti a zahraničné cesty budú nasledovať. Realita však moju fantáziu niekoľkokrát prekonala. Jedno však ostalo rovnaké - moje presvedčenie, že politika sa dá robiť slušným spôsobom,'' prezradila Čaputová.

Prezidentka tiež dodala, že stále verí, že predpokladom jej výkonu nemusí byť klamstvo a osobné útoky. ,,Netuším, aký status budem písať v tento deň o ďalší rok,ale prianie mám jasné. I keď nevieme predvídať udalosti, ktoré nám život prinesie, verím, že moje presvedčenie o zmysluplnosti slušnej politiky zostane rovnako silné,'' pokračovala naša hlava štátu. 

Čaputová však nezabudla svojím pozitívnym prístupom povzbudiť ani občanov vzhľadom na situáciu ohľadom koronavírusu. ,,Verím, že o rok k tomu pribudne skúsenosť, že žijem v spoločnosti, ktorá svojou ľudskosťou a solidaritou prekonala najväčšiu krízu, aká nás kedy stretla,'' zakončila prezidentka a nezabudla sa poďakovať za prejavenú dôveru - vo všetkých jazykoch, ktorými sa rozpráva na Slovensku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 01:44