shutterstock.com
StoryEditor

Príbeh krásnej Audrey Hepburn: Svoje peniaze rozdala chorým deťom

20.03.2020, 08:20
Celebrity
Herečka, ktorej korene siahajú až na Slovensko, nebola len symbolom krásy a ženskosti, ale najmä dobrého srdca a lásky.

Už od mala túžila byť umelkyňou, no trochu v inej sfére. Po tom, ako však začala študovať balet pochopila, že profesionálnou tanečnicou sa zrejme nestane. Odhodlala sa tak na modeling, ktorý jej dodal dostatok sebavedomia aby odišla skúsiť šťastie do Spojených štátov. 

Európska kráska vtedy ešte nemohla tušiť, že urobila najlepšie rozhodnutie v živote. Už na prvých kastingoch zožala úspech a bola obsadená do celovečerných filmov. Za lukratívne ponuky určite mohol jej talent, no nepochybne jej dopomohol aj jej povestný ženský šarm. Toho mala Audrey na rozdávanie, a tak nečudo, že sa stala jednou z najvyhľadávanejších postáv v Hollywoode. 

Herečka, ktorej stará mama pochádzala z malej dediny v okrese Topoľčany, však nikdy nepotrebovala zaujať výstrednosťou či škandálmi. Na sklonku jej života, keď jej bola diagnostikovaná rakovina, sa preto rozhodla stráviť zvyšok života pomáhaním druhým. Vo svojich posledných mesiacoch navštívila napríklad Keňu či Somálsko a zároveň sa stala veľvyslankyňu pre Unicef. ,,Starať sa o deti nemá nič s politikou. Dúfam, že namiesto toho, aby došlo k spolitizovaniu humanitárnej pomoci, dôjde k humanizácii politiky,'' predniesla na svojom príhovore predtým, než jej bola ocenená prezidentská medaila slobody. Stalo sa tak mesiac predtým, než poslednýkrát vydýchla.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 10:05