shutterstock
StoryEditor

Obliekali ju do vreca od zemiakov a v 14-tich rokoch porodila dieťa. Takýto bol život slávnej Oprah

16.03.2020, 10:00
Celebrity
Pri mene Oprah Winfrey si spomenieme na úspešnú ženu, ktorá inšpiruje milióny ľudí po celom svete.

Oprah nebola vytúženým dieťaťom ani plodom vášnivej lásky, práve naopak. Narodila sa dvom tínedžerom, ktorí ju splodili po veľmi krátkej známosti. Keďže sa o ňu jej mama nebola schopná postarať, Oprah vyrastala so svojou babkou. Napriek tomu však vyrastala vo veľkej biede a často krát sa stávalo, že namiesto oblečenia nosila vrece od zemiakov pretvorené na šaty.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

YOUNG #oprahwinfrey #babyoprahwinfrey #oprah #youngoprahwinfrey

Príspevok, ktorý zdieľa DJCLIPVIDZ (@djclipvidz82),

Keď mala 9 rokov, jej matka si ju zobrala ku sebe, no jej život sa paradoxne nezlepšil. Ako 13-ročnú ju sexuálne zneužívali a ako 14-ročná už porodila synčeka. Ten však krátko po tom zomrel. Aj keď by tieto životné udalosti poznačili nejedného človeka, Oprah to nevzdala. Na strednej škole excelovala a radila sa medzi najlepších žiakov. Presunuli ju tak do lepšej školy na predmestí, ktorú navštevovali boháči. 

Práve to miesto však Oprah uškodilo. V snahe vyrovnať sa svojím bohatým spolužiakom totiž kradla vlastnej mame peniaze a experimentovala s drogami či inými neresťami. Keď jej na to jej mama prišla, poslala ju žiť k jej otcovi. Ten jej poskytol lásku a nehu a začal ju podporovať vo vzdelaní, čo Oprah opäť vrátilo na dobré chodníčky. 

Už počas štúdia na tejto strednej škole sa ukázal jej rečnícky talent. Oprah si rýchlo získala obdiv a srdcia všetkých svojich spolužiakov, a tak nečudo, že si popri štúdiu privyrábala v nashvillskom rádiu.Svoje vzdelanie v oblasti rétoriky a komunikácie zdokonaľovala potom na vysokej škole štúdiom herectva.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

My New Co-Host for Jazzo's World Radio Show "Chi-Chi" JOIN the MOVEMENT !!! #Youngsteveharvey #Youngoprahwinfrey #Shinelikethesun

Príspevok, ktorý zdieľa Jazzo's World Intl Laboratory (@jazzo_mediaking),

The Oprah Show

Svoj talent preukázala hneď pri prvej väčšej príležitosti. Chicagská šou, ktorú moderovala ako 30-ročná, si získala priazeň, akú nikdy predtým. Pre veľký úspech tak formát šou prehodnotili a vytvorili z nej legendárnu The Oprah Show. Americká moderátorka sa v nej zamerala na skutočné príbehy a zveľaďovanie hlbších hodnôt, ktoré boli v časoch, keď začínala, často v úzadí. 

Dnes je Oprah prototypom úspešnej moderátorky, šéfredaktorky časopisu a prvej africko-americkej miliardárky aj obrovská filantropka. Do dnešného dňa sa zameriava na pomoc tým, ktorí ju najviac potrebujú a prostredníctvom svojej popularity upozorňuje na viaceré problémy. V neposlednom rade je však inšpiráciou pre mnoho ľudí po celom svete, nakoľko svoj život dokázala premeniť na rozprávku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 12:43