StoryEditor

Zažívala obrovskú bolesť a brala lieky. Herečka Henrieta Mičkovicová priznala depresie

02.03.2020, 07:00
Celebrity
Známa slovenská herečka úprimne porozprávala o období, ktoré pre ňu nebolo ľahké...

Prednedávnom sa v televíznej relácii Silná zostava rozoberala vážna téma - ako predísť samovraždám. Jedným z účastníkov relácie bola aj známa herečka Henrieta Mičkovicová, ktorá o téme psychické zdravie porozprávala zo svojho uhla pohľadu. Sama bola totiž psychiatrickým pacientom a síce ju duševná choroba nikdy nezlomila natoľko, aby uvažovala nad tým najhorším scénarom.

,,Ja teda nehovorím, že som úplne nad tým uvažovala, ale proste stala sa mi taká vec, bolo to v rámci preliečenia nejakých vecí, brala som určité lieky, ktoré som vysadila a zmenila sa mi chémia. A zažila som neuveriteľné úzkosti, depresie. Boli to náročné fázy,'' priznala v relácii herečka. 

Ako ďalej porozprávala, verila tomu, že tento stav pretrvá, no na oplátku musí harmonizovať svoje telo a vedome s týmto stavom pracovať. Vtedy však pochopila, že takéto emócie sú mimoriadne silné. ,,Keď to má niekto oveľa intenzívnejšie, v takýchto stavoch sa nachádza takmer nepretržite a roky rokúce, tak viem pochopiť, že siahne po takomto riešení. Ja som to naozaj zažívala len vo fázach a v krátkom období a bolo to neuveriteľne bolestivé,“ porozprávala Henrieta ďalej.

Na psychickú pohodu človeka má nepochybne aj vplyv pracovný kruh a okolie, v ktorom sa nachádza. ,,Osobne si myslím, že to je tým, v akej oblasti pracujem. Ľudia pracujú so svojimi emóciami, sú citlivejší na určité vnemy, ale prečo je to tak, to je ťažké povedať,'' dodala.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. apríl 2024 12:03