Tatiana ŽidekováKatka Kincelová
StoryEditor

Inšpirujte sa. Toto sú slovenské ženy, ktoré sa na Instagrame oplatí sledovať

28.02.2020, 09:40
Celebrity
Vieme, že na sociálnych sieťach je milión žien, ktoré sa rady predvádzajú. Preto vám prinášame výber tých, ktorých sa jednoducho oplatí sledovať!

2. Vladimíra Marcinková

Ak ste unavené z dokonalých príspevkov instagramových influenceriek, máme pre vás skvelý tip. Vladimíra, ktorá momentálne kandiduje za poslankyňu, sa v prvom rade rade angažuje ako mimoriadne citlivý človek. Okrem toho, že sama pomáha sociálne slabším ľuďom, sa totiž nebojí pridať na sociálne siete veci, ktoré nie sú na prvý pohľad veľmi príťažlivé. Nechce totiž svojím sledovateľom ukazovať len pozlátko jej života. To však neznamená, že jej profil je depresívny, práve naopak. Ide z neho toľko úprimnej a pozitívnej energie, že sa nestačíme čudovať...veď si pozrite!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Čo vyrastie z detí na fotke rozhodnete vy, a je to sakra dôležité. @kristina.tormova dnes riešila správy, ktoré dostala od ľudí žijúcich vedľa Luníka IX. Pani písala, že zlé skúsenosti s Rómami sú dôvod, prečo budú ľudia okolo nej voliť ĽSNS. Poviem Vám čo sa stane v priebehu 10 rokov a prečo sa vašou voľbou Kotlebu nič nezmení. V roku 2030 budú Rómovia tvoriť 16% všetkej populácie v produktívnom veku na Slovensku. To je veľké číslo, dnes ich je 8%. Taký je demografický vývoj, nezmeníme to. A ak si zvolíte niekoho, kto síce medzi Rómov nabehne v zelených tričkách, ale nevytvorí žiadny systém, ako týchto ľudí dostať do práce, dokončiť školy, naučiť žiť kultúrne, tak tu budeme mať oveľa väčší problém, aký máte dnes vedľa Luníka XI. To nie je strašenie. To sú fakty a výsledky neriešenia tejto ťažkej témy desiatky rokov. Ja som zo Spišského Hrhova. Malá dedina, ktorá pred 20 rokmi kopírovala príbeh mnohých miest na Slovensku, kde boli vzťahy medzi Rómami a majoritou napäté. Rómovia bývali v nelegálnych stavbách, na pozemkoch, ktoré im nepatrili, mali vši, smrdeli, deti nenosili do školy, dospelí nepracovali. Vedenie obce sa to rozhodlo riešiť. Bez pomoci štátu. Ani za 1 rok, ani za dva, zmena neprišla. Ale za niekoľko rokov prišli výsledky. Stavby sú zlegalizované, priviedli im vodu, tak si Rómovia za svoje postavili kúpelne, takže sa umývajú, nesmrdia, nemajú vši, ľahšie si tak nájdu robotu a deti v škole kamarátov, a osvedčili sa aj ako pracovníci, decká dokonca chodia na stredné a vysoké školy, čo predtým nebolo. Viete, ktoré kraje majú s osadovými Rómami najväčší problém? Košický, Prešovský a Banskobystrický. Áno, ten Banskobystrický, kde šéfoval 4 roky Kotleba. Čo urobil? Nič. Neurobí nič ani na štátnej úrovni, lebo nevie ako a vlastne ani nechce. Keby chcel, tak by aspoň program napísal, ako to dosiahnuť. My vieme ako, máme podrobný plán a výsledky v tejto oblasti. Je to sakra ťažké. A možno sa to nepodarí všade, ale ak to nezačneme riešiť (nielen nadávaním a nenávisťou), ale naozaj, v teréne, horko na to doplatíme. Lebo to nebude o pískaní na ulici, ale o rozpočte, ktorý takú chudobu neutiahne. Tých ľudí potrebujeme dostať na pracovný trh, len to je cesta.

Príspevok, ktorý zdieľa Vladimira Marcinkova (Ledecka) (@vladimira.marcinko),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Aj ja bojujem o príležitosť pracovať na pozitívnej zmene Slovenska. Na kandidátke strany Za ľudí, s číslom 11. Sama som nikdy neverila volebným sloganom ani marketingovým balónikom. Preto je pre mňa veľmi ťažké robiť svoju vlastnú kampaň. Najradšej by som bola, aby sa ľudia rozhodovali podľa dlhodobých snáh a výsledkov našej práce. Nie podľa jednorazového plagátu a reklamy. Žiaľ, takto politický marketing nefunguje. Ja však verím, že aspoň časť ľudí sa obhliadne za životmi kandidátov, ktoré o ďalšej práci každého z nás povedia tisíckrát viac, ako čokoľvek, čo vám môžeme teraz sľúbiť. Pre tých, ktorí ma poznajú dlhé roky, nebudú najbližšie informácie nové. Pre vás, ktorí ste tu so mnou kratšie, pozrite si stories s názvom “môj príbeh” v highlights.?

Príspevok, ktorý zdieľa Vladimira Marcinkova (Ledecka) (@vladimira.marcinko),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

V puberte som zažila rôzne posmešky. Veľké medzery medzi zubami, odstávajúce uši, malé prsia, vyššia než 90% chlapcov v mojom veku. Stačila necitlivá poznámka k zovňajšku, a s dospievajúcim dievčaťom sa to štipľavé slovo ťahalo niekoľko dní. Našťastie, vtipálci rodičia, moje pubertálne neistoty vždy obrátili na srandu, a ja som sa na tom zakrátko rehotala s nimi. Aká je puberta dnes? Aký je vnútorný svet mladých? Krehký. Či je človek obľúbený, či sa páči iným, koľko má priateľov, merajú na počty lajkov a followerov. Popularita viac nie je vecou triedy, ani partie, popularita je vecou verejnou. Instagram valcujú profily dokonalých tiel a dokonalých životov. Všetci sa snažíme idealizovať samých seba. Chceme vyzerať skvelo, prezentujeme “bezchybnú” časť našich dní a tvárime sa, že život poznáme len z tejto strany. Fotke radi pomôžeme filtrom a inými vymoženosťami ako faceapp či facetune. Tieto krásne fotky a široké úsmevy majú však odvrátenú tvár. Je schovaná v detskej izbe pred zrkadlom, má stres a pochybuje o sebe. “Objavujú sa nové a stále naliehavejšie štúdie, ktoré nám ukazujú, že duševné problémy dnešnej mládeže, a to najmä dievčat, sa začínajú prejavovať v čase, keď mladí začínajú prvýkrát komunikovať prostredníctvom sociálnych sietí,“ povedala pre britský Guardian doktorka Dubicka z Royal College of Psychiatrists. Vo fatálnych následkoch to dosvedčuje aj nárast samovražedných pokusov na Slovensku, kde je počet dievčenských pacientiek, oproti chlapcom, takmer trojnásobný. Preto chcem mladým povedať niečo, čo často nečítajú- instagram nie je realita. Aj ja tu pravidelne zavesím fotku so širokým úsmevom, parádnym filtrom a veselým popiskom, ale na fotke neuvidíte dilemy, ktoré mnou prúdia, ani starosti, ktorým čelím, ani sklamania a neúspechy, ktoré má vo výbave každý jeden z nás. Prečo o tom vlastne mlčíme? Neúspechy a nedokonalosti sú absolútnou súčasťou života a tí najúspešnejší ich poznajú zblízka. A úplne všetci sa ich snažíme maskovať! Preto sa nedajte zmiasť reklamou na dokonalosť, milí moji, a neporovnávajte svoju radosť zo života, instagramovými príspevkami iných. Treba sa mať rád ?.

Príspevok, ktorý zdieľa Vladimira Marcinkova (Ledecka) (@vladimira.marcinko),

3. Mamy mimo davu

Ak ste momentálne v radostnom očakávaní, určite oceníte tento profil. Síce sa jeho obsah ešte len rozbieha, no už teraz sa vám bude určite veľmi páčiť. Herečka Natália Germani, spolu so svojou najlepšou kamarátkou Belkou, sa totiž rozhodli, že budú zobrazovať tehotenstvo a starostlivosť o svojich malých anjelikov prostredníctvom sociálnej siete. Nečakajte však žiadne silené rady alebo odporúčania, baby jednoducho zverejňujú svoje názory a veci, ktoré sa im podarilo k daným témam nájsť. A presne niečo takéto sme na sociálnej sieti potrebovali!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Čaute Baby!! Tehotné, netehotné, dojčiace, nedojčiace, maminy, kamošky, ženy... všetky stvoriteľky tohto sveta? Tento, v prvom rade YouTube blog, keď ho odštartujeme, má za úlohu informovať, nadhodiť a rozpútať debatu na rôzne témy ohľadom materstva a tehotenstva, a tým pádom prinášať nejaké užitočné informácie. Rok 2019 bol natoľko výnimočný a plodný, že sme sa rozhodli s mojou bff založiť @mamy_mimo_davu. V máji sme obe otehotneli a delia nás iba 2 týždne! Do toho otehotnela moja sestra, tisíc ďalších kamarátok a začali sme sa zaoberať tým, čo počas tehotenstva prežívame. Aké to je, nie je, všetkými problémami, komplikáciami, otázkami, na ktoré mal každý inú odpoveď a riešenie. V prvom rade sme veci riešili medzi sebou, s Belkou, mojou spoluzakladateľkou, avšak informácie sme čerpali z rôznych zdrojov. Okrem toho sme veľmi rozdielne povahy a máme na veci rozdielne názory a tak vznikla pri každej otázke dosť zaujímavá dišputa. Presne vtedy sme sa utvrdili v tom, že nič nie je správne alebo nesprávne. Povieme Vám vždy len to, ako to máme my a budeme nadšené, ak nám zdelíte, ako to máte vy bez zbytočných hatov, poučovaní a odsudzovania iných metód a názorov. Každá sme iná a každá prežívame niečo iné, ale niečo máme spoločné- privedieme na svet nový život a všetky chceme byť čo najlepšie informované a pripravené. Tak poďme pomaličky na to! Tešíme sa na prvé reakcie! Your B&N??#B&N

Príspevok, ktorý zdieľa Mamy mimo davu (@mamy_mimo_davu),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Tetovanie počas kojenia? Myslím si, že veľa z nás si v dnešnej dobe chce po narodení dieťatka zvečniť na svoje telo jeho meno, dátum narodenia alebo vlastne čokoľvek, čo sa s ním spája. Častokrát je táto potreba taká akútna, že sa nám nechce čakať a ideme na to rovno po narodení. Je však zlúčiteľné vstrekovanie atramentu do nášho tela s kojením? Podľa výskumu uverejnenom na portáli nicebreastfeeding.com je možnosť, že sa atrament dostane do krvnej plazmy matky a potom do buniek tvoriacich mlieko v prsníku je zanedbateľná. To však platí pre už existujúce obrázky na našich telách a pred novými kerkami varujú. Prvým vážnym rizikom je infekcia nadobudnutá či už v salóne alebo pri nedostatočnej hygiene a starostlivosti o tetovanie. Banky ženského mlieka v pôrodniciach produkt žien, ktoré sa nechali tetovať v posledných dvanástich mesiacoch práve kvôli tomu, neakceptujú. Niektoré druhy atramentov môžu obsahovať aj čiastočky kovu, čo môže vyvolať aj alergickú reakciu a odmietnutie farby telom. Novorodeniatka, ktoré živíte výlučne materským mliekom, sú veľmi citlivé na akékoľvek zmeny v mlieku, preto by sa mohlo stať, že ho začnú odmietať, po tom, čo prídete s novou ozdobou. Na stránke o dojčení mamila.sk, majú na túto teóriu iný názor: Často sa v tejto otázke rozpráva o riziku zápalu tetovaného miesta. Otázka zápalu po tetovaní je otázka týkajúca sa zdravia matky, ale nesúvisí s dojčením. Ľudia vo všeobecnosti by si preto mali vyberať tetovací salón, ktorý spĺňa také štandardy, aby bolo toto riziko eliminované na minimum. Spýtajte sa v danom tetovacom štúdiu, ako často sa so zápalom po tetovaní stretávajú, a ak je to často, tak tam nechoďte. Zápal miesta, ktoré bolo tetované, neohrozuje dojčenie ani tvorbu či kvalitu materského mlieka. A ak je to potrebné lokálna liečba antibiotikami nepredstavuje popri dojčení problém. Ja by som sa rada podelila so svojou osobnou skúsenosťou. Keďže som mama mimo davu a len tak niečoho sa nezľaknem, rozhodli sme sa, že si náš poklad zvečníme malou ozdobou. Podľa mojich predpokladov sa nič neudialo a malá sa napapala ešte priamo v štúdiu a mliečko jej chutilo tak dobre ako vždy. Čo vy? Máte tetovanie? Dali ste sa tetovať?

Príspevok, ktorý zdieľa Mamy mimo davu (@mamy_mimo_davu),

4. Travelagent_strapilein

Krásna Katarína vás prostredníctvom svojho Instagramu zavedie do raja - a to naozaj nepreháňame! Vášnivá cestovateľka, ktorá by sa pokojne mohla živiť aj modelingom, už navštívila azda tie najkrajšie miesta na planéte. Ak túžite po exotike, rozhodne ju sledujte a nechajte si poradiť. A ak nie, jej profil minimálne stojí za zhliadnutie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Snažím sa žit “tu a teraz”... No čím som staršia akosi častejšie riešim budúcnost. Viac sa obávam o svojich najbližších. Častejšie sa zamyšlam nad tym či a kedy si založím rodinu. Viac sa strachujem o svoje zdravie. Vyhladávam viac bezpečnejšie destinácie, pri športovaní som optrnejšia, neponocujem už do rána ... Vnímate to aj vy pribúdajúcimi rokmi podobne alebo len ja som posledne roky taky “bojko”? Vždy som myslela len pozitivne a mala usmev na tvári. Ale cítim, že aj vo mne driemali akysi “mini demoni”, ktorí mi nedajú teraz občas spávat a robia mi starosti. Avšak jedno čo si uvedomujem cely život je, že každy máme nejaky osud a všetko sa deje pre niečo. Netreba sa obávat a stresovat čo bude, pretože nikdy nevieme dokedy sme tu ❤️ TU A TERAZ ?? Žit, nie prežívat, tešit sa z maličkostí a podakovat za každe nové ráno? * * * #me #mylife #mydestiny #lifeisshort #lifeisgood #righthererightnow #enjoylife #enjoyeveryday #bethankful #enjoyeverymoment #collectmoments #happylife #smileisfree #happypeople

Príspevok, ktorý zdieľa ??? (@travelagent_strapilein),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

4/7 JORDAN Jordánsko - pred cestou som mala obavy. Rozhodli sme sa prejst krajinou popri pobrežiu od hlavneho mesta Ammán až po mesto Ejlat (Izrael). Prileteli sme do Ammanu, prenajali auto a presunuli sa k mrtvemu moru, ktoré stojí za návštevu, nie len kvôli liečivým účinkom, ale aj prostrediu a jeho jedinečnosti. Presunuli sme sa takmer až do mesta Ejlat, no pred ním sme odbočili do nádhernej púšte Wadi Rum kde sme stravili noc v čarovnom kempe Aicha Luxury Camp a pozreli top atrakcie púšte (kanon, Rock Bridge, pieskove duny, Mushrooms Rock...). Púšť Wadi Rum je miesto, na ktore nikdy nezabudnete (žiadem signal, internet, ludia...) a budete sa sem chciet vrátit. Pre mna jeden naj zážitkov v cestovatelskom živote! No a pri návšteve Jordánska nemožno zabudnut navštívit jeden zo siedmych divov sveta mesto Petra. Je to ozajstny skvost a zaručujem Vám, že po tomto meste budete chodit s úžasom. Jordánsko odporúčam navštívit naozaj všetkym. My sme boli ubytovaní pri Mrtvom mori v hoteli Holiday Inn (odporúčam najmä rezorty Kempinski, Mövenpick) v púšti Wadi Rum Aicha Luxury Kemp (úžasny je aj Sun City Camp) a v Petre hotel Tetra Tree (odporucam ale napriklad hotel Movenpick priamo pred vstupom do mesta Petra alebo hotel Marriot). Boli ste už v Jordánsku? Co sa Vam najviac páčilo? * * * #visitjordan #wadirum #BAZAAR #ForbesTravelGuide #tripmaximizer #nakedplanet #passionpassport # #travelphotography #farmtotable #travelinfluencer ##digitalnomad #girlswhotravel #takemethere #middleofnowhere #sharetravelpics #whereintheworld #voyaged #traveltagged #fantastic_earth #tlpicks #wonderful_places

Príspevok, ktorý zdieľa ??? (@travelagent_strapilein),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ako “málo” stačí k šťastiu?? Domček so slamennou strechou nad morom, piely piesok, priezračné teplučké more a slniečko. Niekedy rozmýšlam nad tým ake to asi musí byť narodit sa na malom ostrove 2000m x 400m a žit tu celý život. Viete si to predstavit? Ja nie, ale možno keby som sa tu narodila a nepoznala nič iné bola by som na tomto mieste happy ☺️ * * * #visitmaldives #maldiveslivin #maldives_ig #omaldives #maldivesresort #ozenbyatmosphere #hottravelz #luxuryworldtraveler #maldivesbuzz # #traveltagged#passportdiaries #globalladies #bestholidays #whitesandbeach #staywander #blueocean #skycolours #shadesofblue #islandlife #paradise #tropicalseason

Príspevok, ktorý zdieľa ??? (@travelagent_strapilein),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 03:45