shutterstock
StoryEditor

Zomrel v náručí so svojou dcérkou. Športová legenda zahynula pri tragédii

27.01.2020, 10:30
Celebrity
Jeden z najlepších basketbalistov histórie zahynul v nedeľu po páde helikoptéry vo veku 41 rokov spolu so svojou dcérkou...

Kobe Bryant bol uznávanou osobnosťou. Okrem toho, že sa radil medzi najlepších a najvýznamnejších športovcov sveta bol aj veľkým filantropom. Pri tragédii zahynul so svojou dcérkou, 13-ročnou Gigi, ktorá milovala basketbal tak, ako jej otec.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Heroes come and go, legends live forever #rip #kobebryant #sports #basketball

Príspevok, ktorý zdieľa The Process (@theprocesskenya),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

RIP LEGEND #kobebryant #ripgigi ????

Príspevok, ktorý zdieľa Chique & Lifestyle (@chique_and_lifestyle),

Bryantova helikoptéra sa zrútila v blízkosti mesta Calabasas v štáte Kalifornia, asi 65 kilometrov severozápadne od Los Angeles, v nedeľu ráno približne o desiatej hodine miestneho času. Rodiny sa presúvali na basketbalový zápas mládežnickej ligy. Denník Los Angeles Times uviedol, že helikoptéra havarovala v hmlistom počasí a požiar sťažoval záchranným zložkám dostať sa bližšie k nehode. "Hmly bolo priveľa. Počasie nenapĺňalo minimálne podmienky pre vzlietnutie," vysvetľoval podľa ESPN hovorca policajného oddelenia v Los Angeles Josh Rubenstein, prečo sa záchranné zložky začali presúvať k miestu nešťastia až neskôr popoludní.

S manželkou Vanessou mal Bryant štyri dcéry, najmladšia sa narodila iba v júni minulého roka. Jeho manželka na palube nebola.

"Pred desiatou hodinou ráno sme dostali telefonát, že sa v oblasti Malibu v blízkosti Calabasasu zrútila helikoptéra," povedal médiám podľa theguardian.com Tony Imbrenda z hasičského zboru v Los Angeles. "Na kopcoch boli horskí cyklisti, ktorí si všimli, že stroj je v núdzi a zišli rýchlo dole na miesto, kde sa zrútil. Išlo o helikoptéru S-76 Sikorsky a, žiaľ, ani jeden z pasažierov nehodu neprežil," dodal Imbrenda. Príčina havárie stroju nie je známa a zatiaľ sa vyšetruje. Predpokladá sa, že za to môže práve nepriaznivé počasie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 12:38