shutterstock.com
StoryEditor

Čo s načatým večerom v týchto chladných dňoch? Seriál! Toto sú tie TOP pre celú rodinu

16.12.2019, 11:37
Celebrity
Všetky odporúčané som videla a sú naozaj namotávkové. Takže pozor, aby ste sa o tretej ráno nenašli pred telkou čumiac s pukancami na ďalší a ešte ďalší diel, lebo to jednoducho neviete vypnúť.

1. Samy, s dcérou či s kamoškami

  • krimi
    Big Little Lies
    Temná komediálna dráma s hviezdnym obsadením. Hlavné hrdinky si zahrali Reese Witherspoon, Nicole Kidman a Shailene Woodley. A v druhej sérii sa blysla dokonca aj geniálna Meryl Streep. Príbeh sa začína vraždou na benefičnej akcii základnej školy a postupne odkrýva tajomstvá a rivalitu matiek. Je jedna z nich vrahyňou? Neodtrhnete sa od toho, kým nedopozeráte, verte mi.
  • dráma
    The Affair
    Dlho som odolávala, ale nakoniec ma to priam vcuclo. Aféra skúma dôsledky mimomanželského vzťahu Noaha, neúspešného spisovateľa a otca štyroch detí, a Alison, mladej čašníčky, ktorá sa po smrti syna snaží dať dokopy seba aj svoje manželstvo. Skvelé je, že sa na dej môžete pozrieť z dvoch uhlov pohľadu – Noaha aj Alison. A keďže spomienky sú subjektívne, nie vždy korešpondujú.
  • história
    Victoria
    Ak máte rady britskú monarchiu, toto je pre vás to pravé orechové. Seriál mapuje život a vládu jednej z najväčších panovníčok v dejinách. Čerpá zo skutočných udalostí aj z denníkov samotnej kráľovnej. Približuje nám jej platonickú lásku k premiérovi lordovi Melbournovi, ale tiež lásku k manželovi Albertovi, s ktorým mala deväť detí. Nechýbajú politika ani problémy vtedajšej spoločnosti. A keď dopozeráte, zapnite si aj The Crown – životopisný seriál o živote Alžbety II., ktorá Viktóriu v dĺžke panovania predbehla zatiaľ o 3 roky a kráľovnou je teda už 67 rokov.
  • rodina
    Chesapeake Shores
    Rodinný americký seriál á la Rosamunde Pilcher, taká oddychovka. O veľkej rodine, veľkej láske a hľadaní zmyslu života. Začala som ho pozerať tesne po pôrode, popri dojčení, vo víre hormónov. A pozerám ďalej. Jesse Metcalfe je totiž naozaj kus.
  • komédia
    Workin' Moms
    Niekedy je materstvo zázrak, inokedy zasa riadny chaos. O mamách, ktoré sa snažia zladiť prácu, deti, lásku a veci s tým súvisiace. Popri tom si odsávajú za počítačom materské mlieko, prežívajú popôrodnú depresiu alebo sa snažia zbaliť šéfa na firemnej párty. Pobaví aj šokuje.

2. S mužom

  • akcia
    The Boys
    Super oddychovka. Taká paródia na superhrdinov, ktorým na ľuďoch vlastne vôbec nezáleží, politici aj polícia sa ich boja a jediný, kto má „gule“ im zavariť, je Billy Butcher a jeho chlapci. Nás to veľmi bavilo a už sa nemôžeme dočkať druhej série :-).
  • história
    Band Of Brothers
    Azda najlepší historický seriál, aký som kedy videla. Ide o desaťdielnu minisériu od HBO, natočenú na motívy bestsellera spisovateľa Stephena E. Ambroseho. Príbeh je o elitnej jednotke americkej armády z druhej svetovej vojny. Začína sa vo výcvikovom tábore v Georgii a rozpráva o úspechoch tejto dobrovoľníckej streleckej roty, ktorá sa v roku 1944 zúčastnila na výsadku vo Francúzsku.
  • sci-fi
    Westworld
    Mysteriózny sci-fi western o futuristickom zábavnom parku obývanom robotickými bytosťami. Práve tu spoznáte svet, kde si môžete splniť svoje túžby – či už ušľachtilé, alebo zvrhlé. Zabiť robotického človeka, pomilovať sa s robotickou šľapkou, ale aj zamilovať sa do robotickej dievčiny. Stačí len oddeliť realitu od fikcie, ktorá sa odohráva vo Westworlde. A aby som nezabudla, hrajú tu aj také esá ako Anthony Hopkins či Ed Harris.
  • fantasy
    Game of Thrones
    Toto je top topov. Tento seriál sme pozerali postupne od prvej série, rozumej 8 rokov, vždy sme netrpezlivo čakali na ďalšiu a ďalšiu a potom so zatajeným dychom sledovali, aký zvrat v deji tam opäť nastane a ktorá obľúbená postava zase umrie. Ak máte radi fantasy, príbehy siedmich kráľovstiev Západozeme vás vtiahnu, ani nebudete vedieť ako.
  • triler
    The Sinner
    Už prvý diel vás vtiahne do deja a budete sa snažiť zistiť, prečo sa vlastne hlavná hrdinka Cora, ktorá má milujúceho manžela a malého syna, jedného dňa ocitne pred súdom, obvinená z vraždy, ku ktorej sa následne aj prizná. Nikto nechápe, prečo to spravila, a dokonca ani ona nie je schopná uviesť dôvody, ktoré ju k tomu viedli. Obeť nepoznala, má čistý trestný register a jej motív je neznámy. Detektív poverený vyšetrovaním sa však nevzdáva a začne pátrať v Corinej minulosti... Inak, skvelá herecká dvojica – Jessica Biel a Bill Pullman.

3. S tínedžerom

  • dráma
    13 reasons why
    Stredoškolák Clay Jensen sa jedného dňa vráti domov a nájde tam krabicu so svojím menom. V nej je niekoľko kaziet, čo nahrala jeho spolužiačka a tajná láska Hannah Baker, ktorá nedávno spáchala samovraždu. Na nahrávkach odkrýva 13 dôvodov, prečo sa rozhodla ukončiť svoj život. Veľmi silný seriál, ktorý má čo povedať mladším, ale aj starším, bez rozdielu. Pretože nie vždy si človek uvedomí, aký dosah môžu mať jeho slová alebo skutky na ostatných. Nie vždy zapájame empatiu. A mali by sme.
  • komédia
    Sex education
    Skvelý tínedžerský seriál, ktorý sa hneď po vydaní stal hitom. Azda je to aj hereckým obsadením – Asa Butterfield, Gillian Anderson, Emma Mackey. A príbeh? Otisova mama je sexuologička. Sedenia so svojimi pacientmi robí doma, takže na jej syna sa čo-to už nalepilo. Pokiaľ ide o otázky týkajúce sa sexu, vie všetko. Len prax dosť zlyháva. So spolužiačkou Maeve si zriadia v škole sexuálne poradenstvo a pomáhajú tak neskúseným spolužiakom.

4. Všetci spolu

  • história
    Černobyľ
    Päťdielna miniséria z koprodukcie HBO a Sky rekonštruuje príbeh jednej z najhorších katastrof spôsobených človekom – haváriu v jadrovej elektrárni v Černobyli. Vedeli ste, že explózia uvoľnila nebezpečné rádioaktívne látky nielen na územie Ukrajiny, Bieloruska či Ruska, ale tiež do oblasti Škandinávie a západnej Európy? A že to mohlo dopadnúť omnoho horšie? Treba si pustiť. Dozviete sa viac. Alebo si len oprášite staré vedomosti.
  • životopis
    Narcos
    Rozpráva príbeh o najbrutálnejšom a najobávanejšom zločincovi na svete – o Pablovi Escobarovi. Miestami neveríte a máte pocit, že to určite musí byť vymyslené. Nebolo. Aj preto si treba pozrieť, ako rapídne Escobarova hviezda rástla a potom postupne klesala čoraz nižšie. A ak budete mať chuť, ešte natočili tretiu sériu o Cali karteli a namiesto štvrtej vznikol nový seriál Narcos: Mexico.
  • komédia
    Grace & Frankie
    Sedemdesiatničkám Grace a Frankie, ktoré sa nikdy nemali príliš v láske, sa obráti život naruby. Ich manželia Robert a Sol im totiž oznámia, že sú homosexuáli, ľúbia sa a chcú sa brať. Obe ženy sa učia spolu žiť v dome na pláži a neobíde sa to bez zábavných situácií. Skvelé obsadenie – Jane Fonda, Lily Tomlin, Martin Sheen, Sam Waterston – zaručuje skvelý zážitok. A áno, aj starí ľudia majú sex.
  • komédia
    The Big Bang Theory
    Vitajte vo svete vedcov – podivínov a obľúbte si ich. Fyzici Sheldon a Leonard rozumejú všetkému, no ženám vôbec. Celkovo majú problém so socializáciou, najmä so ženami. Čo však robiť, keď sa oproti do bytu nasťahuje sexi blondínka Penny a chce sa s nimi spriateliť?
  • komédia
    Friends
    Toto je kultovka. Humor Priateľov nikdy neomrzí. Pustite si ich znova a zasmejte sa spolu s Chandlerom, Monicou, Rachel, Rossom, Phoebe a Joeym. Priatelia navždy!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 13:58