Katka Kincelová
StoryEditor

Exkluzívny rozhovor s Evitou o Vianociach: Domov má voňať teplým jedlom

02.12.2019, 14:00
Celebrity
Každý z nás prežíva Vianoce po svojom. Niekde sa zdobí stromček už v týchto dňoch, inde presne na Štedrý deň, niekde sa pečú všetky možné druhy koláčov a inde zasa iba jeden, maximálne dva druhy. Ako je to u našej Evity?

S Evitou pracujem už piaty rok a mám ju veľmi rada. Viem, že nedá dopustiť na rodinu, miluje Vianoce a varí fakt dobre.

Ako si predstavuješ dokonalé Vianoce?
Tak rodinne, ako ich trávime. Všetci pokope, veselo, hlučne, s množstvom darčekov, s koláčov, s jedlom a s vínom. Decká sa hrajú, my kecáme, telka je zapnutá, ale nikto ju nepočuje, po sviatkoch sme všetci unavení, ale šťastní, lebo niekam patríme.
Je niečo, na čo si pamätáš ako dieťa v súvislosti s Vianocami a na čo nikdy nezabudneš?
Vždy sme sa na štedrú večeru vyparádili. Mama sa krásne obliekla, natáčala si vlasy, maľovala seba aj nás, otec večeral v obleku. To je u nás dodnes, vždy si k stolu obliekame tie najkrajšie šaty.
Kto u vás zdobí stromček?
Všetci, čo sú doma. My ozdobujeme stromček už na Mikuláša, aby sme si ho užili, lebo sviatky potom trávime u sestry, u rodičov, u druhých rodičov.
Kde a kedy nakupuješ darčeky?
Teraz väčšinou na internete, hlavne pre deti, viem, čo ich baví, viem, čo by chceli, tak od septembra brúsim po webových stránkach. A tento rok sme sa so segrami smiali, že už sme fakt dospeláčky, lebo sme sa pekne dohodli, čo si kúpime navzájom, a všetko sú to kuchynské spotrebiče :-).
Zakladáš si na tradíciách?
Áno, veľmi. Vianoce si to pýtajú, musia byť iné ako ostatné dni v roku. Celá naša večera je pomalá, máme veľa chodov, s každým jedlom sa spája nejaká tradícia a mne sa to tak páči. Je nás okolo stola veľa, najmladší sa vždy za nás nahlas pomodlí a kým sa najeme a rozbalíme darčeky, je takmer desať hodín.
Vedela by si tráviť Vianoce niekde v exotike s palmami, bez vianočného stromčeka?
Áno, vedela. Ale, paradoxne, keď som to raz navrhla, naše deti boli rázne proti. Oni chcú byť s celou rodinou, ani vidina mora im tú predstavu Vianoc neprebije.
Aký najkrajší darček si si pod stromčekom našla?
Všetky sú najkrajšie. Od tých nakreslených až po parfum, ktorý mi otec vždy daruje, lebo vie, že akurát sa mi míňa ten, čo som dostala na narodky :-).

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 01:11