Wikimedia
StoryEditor

Osem manželstiev a 40 operácií. Aj takýto bol život slávnej Elizabeth Taylor

05.11.2019, 08:00
Celebrity
Jedna z najznámejších herečiek, aké sa kedy narodili, viedla naozaj pestrý život.

Elizabeth sa do sveta Hollywoodu dostala už ako 10-ročná. Jej americkí rodičia, ktorí žili istí čas v Londýne, jej zvykli hovoriť, že tým, že sa stala herečkou, má akúsi povinnosť voči svetu. Aj keď jej tento život zabezpečil rozprávkové peniaze a Elizabeth tak nikdy nemusela okúsiť inú prácu, sama v rozhovoroch priznala, že to bolo pre ňu miestami peklo. 

,,Nemala som žiadne detstvo, všetko, čo som robila, riadilo štúdio. Musela som nosiť strojček na zuby, dodržiavať prísny režim, nonstop nacvičovať a podobne,'' prezradila herečka. Vo svete šoubiznisu dospela skôr, a tak prvé jej zásnuby prišli už v jej 17 rokoch. Stihla ich však aj zrušiť a prvýkrát sa vydala v 18-tich rokoch za magnáta Conrada Hiltona Juniora. Už po ôsmich mesiacoch ich manželstvo však skončilo. 

Ako neskôr vyplávalo na povrch, dôvodom bolo to, že ju chcel bohatý podnikateľ vlastniť. V skutočnosti ju však nikdy nemiloval, a tak už počas ich medových týždňov flirtoval a zvádzal iné ženy. Po turbulentnom rozvode si zobrala za muža o 19 rokov staršieho herca Michala Wildinga, s ktorým splodila dvoch synov. Aj toto manželstvo sa rozpadlo a to zrejme kvôli producentovi Mikeovi Toddovi, ktorého si Elizabeth zobrala len týždeň po rozvode. Elizabeth mu porodila dcéru a prekonala niekoľko vážnych operácií pri cisárskom reze, pri ktorom takmer zomrela. 

Osud však herečke ani tentokrát neprial a Elizabeth zastihla tragická správa - jej manžel zomrel pri havárii súkromného lietadla. Herečka upadla do depresie a dokonca sa pokúsila o samovraždu. Pomohlo jej práve herectvo, no toto obdobie popísala ako najťažšie obdobie jej života.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Mike Todd was an American theater and film producer, best known for the 1956 production of “Around the World in 80 Days.” The hit film won five Academy Awards, including Best Picture. ⁣ ⁣ Mike was Elizabeth’s third husband, and she was his third wife. Their love was spectacular, but tragically brief. Barely seven months after their daughter Liza was born in 1957, Mike died in a plane crash while aboard his twin-engine jet, “The Liz.” ⁣ ⁣ Elizabeth later proclaimed that Mike Todd and Richard Burton were her two true loves. ⁣ ⁣ Today would have been Mike Todd’s 110th Birthday. ⁣ ⁣ Those who know Liza say she has Mike's smile and mannerisms. Along with her father's mannerisms, Liza carries on the spirit, legacy, and joy for life of her parents every day, as do her sons, Quinn and Rhys, who are also ambassadors to The Elizabeth Taylor AIDS Foundation (ETAF) with Quinn also serving as a co-Trustee of The Elizabeth Taylor Estate. ⁣ ⁣ Visit the official Elizabeth Taylor Facebook page for more images. ⁣ ⁣ #Celebration⁣ #OTD⁣ #ElizabethTaylor⁣ #Courage

Príspevok, ktorý zdieľa Elizabeth Taylor (@elizabethtaylor),

Útechu však našla v náručí najlepšieho kamaráta svojho zosnulého manžela, Eddie Fischera. Ten bol však natoľko žiarlivý, že sa ich manželstvo skončilo, a tak sa herečka dala dokopy s Richardom Burtonom. S tým sa stihla rozviesť a zosobášiť dvakrát. Keď ju temperamentný vzťah omzrel, dala sa dokopy so senátorom, no tento vzťah bol podľa jej slov nudný. Po šiestich rokoch sa rozviedla a našla si mladšiu lásku - o konštruktéra Larryho, ktorého spoznala na odvykacej kúre. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

On this day 43 years ago, Elizabeth and Richard Burton divorced for the second time. Their first marriage lasted from 1964-74, and their second wedding took place in 1975 in Botswana, just sixteen months after their initial divorce. ⁣ ⁣ Elizabeth Taylor and Richard Burton’s romance dominated the press, as they were truly the Hollywood “it” couple of their time. However, their tumultuous relationship faced many challenges, including intense media scrutiny and alcohol abuse, which resulted in their final separation in 1976.⁣ ⁣ "Maybe we loved each other too much — I never believed such a thing was possible," Elizabeth once said of their romance.⁣ ⁣ #OnThisDay⁣ #OTD⁣ #ElizabethTaylor⁣ #RichardBurton

Príspevok, ktorý zdieľa Elizabeth Taylor (@elizabethtaylor),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 11:41