shutterstock.com
StoryEditor

Najbohatšie filmové postavy Hollywoodu, ktoré si za svoju rolu zarobili niekoľko miliárd dolárov

28.10.2019, 16:00
Celebrity
Posvietili sme si na majetok známych filmových hrdinov. Ktorí sú najviac ZAZOBANÍ? Rozhoduje nielen vybavenie ich domácností, množstvo nehnuteľností a vozidlový park, ale aj počet zamestnancov v ich firmách a svetová prestíž.

Gordon Gekko (Wall Street)
2 miliardy dolárov
Kontroverzný finančný žralok z Wall Street si síce posedel 14 rokov za mrežami za zneužívanie dôverných informácií, ale titul jedného z najbohatších mužov na svete mu už nik nevezme. Stal sa symbolom chamtivosti a maskotom rôznych antikorupčných kampaní. Michael Douglas získal za stvárnenie tejto postavy, často označovanej za manipulatívneho psychopata, zaslúženého Oscara.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michael Douglas (@michaelkirkdouglas),

Charles Xavier (X-Men)
3,2 miliardy dolárov
Najväčší ochranca mutantov pochádza z bohatej dynastie a využil to na založenie školy pre mimoriadne nadaných jedincov. Profesor X investoval aj do technológie stealth a do výskumov v oblasti genetiky a psioniky (štúdium paranormálnych fenoménov). Ovláda telepatiu, takže môže manipulovať kýmkoľvek vo svojom okolí. Vytvoril zariadenie zvané Cerebro, ktoré slúži na vyhľadávanie ďalších mutantov a zosilňuje ich nadprirodzené schopnosti. Odmieta všetky násilné skutky a presadzuje ideály rovnosti a tolerancie.

John Hammond (Jurský park)
5,6 miliardy dolárov
Z jeho pôvodného Jurského parku na kostarickom ostrove Isla Nublar sú už len ruiny, ale Hammondove investície v hodnote 5,6 miliardy dolárov rozbehli v rámci spoločnosti InGen biotechnologické a genetické projekty, aké nemajú obdobu. Odkaz Johna Hammonda, ktorého v dvoch filmoch stvárnil Richard Attenborough, žije dodnes a z laboratórií vychádzajú čoraz desivejšie prehistorické netvory.

Charles Bishop Weyland (Votrelec 3)
9,3 miliardy dolárov
Médiá o ňom písali ako o priekopníkovi modernej robotiky. Firma Weyland Industries patrí madzi najväčšie svetové konglomeráty, investovala do inovatívnych projektov, ktoré umožňovali prieskumy iných svetov vo vesmíre. Weyland profitoval aj z mimozemskej technológie, ktorú objavil v tajomnej pyramíde na Antarktíde. Bol považovaný za najvýznamnejšieho finančného podporovateľa špičkového vedeckého výskumu na svete. Jeho ďalšie plány, okrem iných výstavbu lunárnej základne, zmarila rakovina pľúc.

Syndróm (Rodinka Úžasných)
14,4 miliardy dolárov
„Na čom som podľa vás zbohatol? Vynašiel som zbrane!“ vraví pyšne mocný zloduch z animovaného filmu Rodinka Úžasných. Syndróm sa túžil stať superhrdinom, ale keď ho pán Úžasný odmietol, preskočilo mu, stal sa z neho krutý sociopat a všetko svoje úsilie zameral na likvidáciu superhrdinov. Vynálezy pre zbrojársky priemysel (raketové topánky, biolokalizátor, bojové roboty...) mu pomohli získať významné fondy pre jeho výskumné centrum, ktoré má na súkromnom ostrove Nomanisan.

Willy Wonka (Charlie a továreň na čokoládu)
19,5 miliardy dolárov
Trochu detinskému čokoládovému magnátovi Wonkovi sa vďaka politike prísnych úsporných opatrení a utajovania podarilo okresať náklady a astronomicky zvýšiť zisky svojej spoločnosti, ktorej hodnota dosahuje takmer 20 miliárd dolárov. Našli sa aj kritici, ktorí chceli na Wonku poslať zástupcov Amnesty International, aby preskúmali podmienky jeho zamestnancov. Umpa-lumpovia im totiž pripomínajú novodobých otrokov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Freddie Highmore Brasil (@freddiehighmorebrasil),

Tony Stark (Iron Man)
19,75 miliardy dolárov
Nadšenie pre technologické inovácie vynieslo Tonymu Starkovi hviezdne bohatstvo. Firmu Stark Industries zdedil po rodičoch, ktorí zahynuli pri dopravnej nehode. Postupne sa stal jedným z najvyhľadávanejších dodávateľov zbraní. Aj keď ho pri živote udržiava špeciálny kardiostimulátor, najmodernejšími technológiami vybavené bojové obleky mu dávajú netušené schopnosti. Keď k tomu pripočítame vývoj energetických projektov, akým je napríklad Arc reaktor, vyšplhá sa hodnota Starkovho majetku nad 300 miliárd dolárov.

Jabba Hutt
(Hviezdne vojny)
25 miliárd dolárov
Gangster z planéty Tatooine má podobu obrovského plaza a nikdy nemá dosť. Odmalička ho totiž vychovávali k túžbe po moci a bohatstve. Svoj syndikát vybudoval pomocou vydierania, zastrašovania, vrážd a nepoctivých obchodov. Vo svojom sídle má vzácne zberateľské kúsky a taktiež množstvo droidov a otrokov rôznych vesmírnych rás. Tí, čo ho neposlúchnu, skončia v mučiarni alebo v tráviacom trakte niektorej z jeho príšer.

Bruce Wayne (Batman)
30,4 miliardy dolárov
Wayne Enterprises je jedným z najväčších svetových konglomerátov s 170 000 zamestnancami. Bruce pritom nezabúda na etický kódex spoločnosti a snaží sa všetky jej aktivity viesť v prospech verejnosti. Hrdo sa pritom odvoláva na odkaz svojho otca Dr. Thomasa Wayna, ktorého filantropické aktivity takmer zruinovali spoločnosť v čase ekonomickej krízy. „Veril, že by mohol inšpirovať boháčov Gothamu, aby zachránili mesto,“ tvrdí Bruce. Po zavraždení svojich rodičov sa rozhodol bojovať so zločinom v Gotham City v maske netopiera. Naučil sa bojové umenia a mnoho iných schopností, aby mu v tomto odhodlaní nič nestálo v ceste.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Terra 53 (@lojaterra53),

Richie Rich
70 miliárd dolárov
Už ako 13-ročný spravuje Richie obrovský majetok. Počas neprítomnosti svojich rodičov sa prejavil ako šikovný stratég a zároveň filantrop. Svojich zamestnancov si váži a vraví: „Môj otec nikdy nikoho nevyhodil. Vravel, že keď sú si ľudia istí svojím zamestnaním, pracujú usilovnejšie a lepšie.“ Stojí tiež za niekoľkými vynálezmi – napríklad nový typ lepidla, subatomárny mulekulárny reorganizér či identifikátor pachov a vôní. Rodina býva v opulentnej vile, najväčšej súkromnej nehnuteľnosti v USA. Na pozemku majú súkromný McDonald´s, obrovskú horskú dráhu, lietadlo a podobizne vytesané v skale v štýle Mount Rushmore.

Adrian Veidt (Watchmen)
74 miliárd dolárov
Jeho vysoký mrakodrap so zlatým symbolom V na vrchole sa vypína nad New Yorkom, aby zdôraznil vplyv svojho majiteľa v oblasti svetovej ekonomiky aj zábavy. Mimoriadne inteligentný Veidt alias maskovaný hrdina Ozymandias podniká v kozmetike (povestný je hlavne jeho parfum Nostalgia), genetike a technológiách. Projekty na Antarktíde, kde trávi väčšinu času v spoločnosti svojej geneticky upravenej mačkovitej šelmy Bubastis, ho stáli 500 miliónov. Po rodičoch zdedil obrovský majetok, ale všetko rozdal na charitu, lebo chcel začať od nuly. Uspel nad očakávanie a stal sa najbohatším akčným hrdinom všetkých čias.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 01:10