shutterstock.com
StoryEditor

Títo známi herci prestali byť zlatou baňou a dnes zarábajú oveľa menej!

21.10.2019, 14:00
Celebrity
Kedysi boli spoľahlivým ťahákom a ich meno bolo zárukou vysokého zisku. Dnes títo herci žijú len zo ZAŠLEJ SLÁVY a ich honoráre sú značne nadhodnotené.

Filmoví tvorcovia si už síce dokážu vyrobiť hercov kompletne v počítači, ale stále sa nájdu hviezdy z mäsa a kostí, ktoré dokážu spoľahlivo pritiahnuť davy divákov a zaplniť pokladnice kín. Ich sila však postupne slabne a stačí malý škandál, aby sa herec dostal do nemilosti divákov (a tým aj filmových producentov). Na základe porovnania kasových ziskov filmov s výškou honorárov ich hlavných hviezd vysvitne, ktoré hviezdy za posledné roky stratili svoju neodolateľnú príťažlivosť a prestali byť pre štúdiá zlatou baňou. Tento fakt pritom vôbec nemusí odrážať ich herecké kvality. Všimnite si, že medzi najviac nadhodnotenými hviezdami sú samí muži. Je to z jednoduchého dôvodu: herečky ťahajú v Hollywoode stále za kratší koniec a ich honoráre zďaleka nedosahujú výšku honorárov ich kolegov. 

Johnny Depp

Za každý dolár z honorára zarobil:

KEDYSI: 57 $ 

DNES: 2,80 $ 

S kariérou Johnnyho Deppa (56) to ide v posledných rokoch dolu kopcom. Neuspokojivé zisky filmu Alica v krajine za zrkadlom pripisujú producenti práve jemu. V čase premiéry médiá totiž premieľali jeho rozvod s Amber Heard. Depp získal kredit vďaka postave Jacka Sparrowa v Pirátoch Karibiku a prehnané 15-miliónové honoráre vyžaduje aj za podradné filmy, akými boli napríklad Temné tiene, Mortdecai či Rumový denník. 

Mark Wahlberg

Za každý dolár z honorára zarobil:

KEDYSI: 18 $ 

DNES: 4,40 $ 

Hoci za rok 2017 zarobil úchvatných 68 miliónov dolárov, jeho filmy také šťastie nemali. Mark Wahlberg (48) nezabodoval komédiou Ocko je doma 2 ani akčnými drámami Deň patriotov a 22. míľa. Zrejme mu neostane nič iné, len do tretice oprášiť mrzutého plyšového Macíka a staviť tak na istotu a znova naplniť pokladnice kín. 

Will Ferrell

Za každý dolár z honorára zarobil:

KEDYSI: 16 $ 

DNES: 6,50 $

Na začiatku kariéry dokázal na seba strhnúť všetku pozornosť aj vo vedľajšej úlohe, a tak sa veľmi rýchlo dočkal hlavných úloh – napríklad vo filmoch Vianočný škriatok, Hlásateľ správ: Príbeh Rona Burgundyho či Rýchlo a desivo: Šialené preteky. Od roku 2010 však na ňom štúdiá prerábajú. WILL FERRELL (52) to komentoval s príznačným sarkazmom: „Zdá sa, že žijem americký sen bez toho, aby som sa o to snažil. Nesnažíme sa azda všetci byť čo najviac preplatení?“

Channing Tatum

Za každý dolár z honorára zarobil:

KEDYSI: 28 $ 

DNES: 7,50 $ 

Od neduživého sci-fi Jupiter vychádza stratil u divákov kredit a filmom, ktoré stavali na jeho pružnom a vyšportovanom tele, sa na tržbách ledva vrátili peniaze, ktoré do nich investovali. Napriek dobrým recenziám nezabrala ani krimikomédia Logan Lucky: Miliónová lúpež. Channing Tatum (39), ktorý za rok zarobí priemerne 11 miliónov dolárov, sa vážne obáva, že diváci ho budú už navždy chcieť vidieť len bez nohavíc, ako sa predviedol v dvoch filmoch Magic Mike.

Will Smith

Za každý dolár z honorára zarobil:

KEDYSI: 84 $ 

DNES: 5,00 $ 

Kedysi bol Will Smith (51) najvplyvnejšou hviezdou šoubiznisu a nech sa objavil v akomkoľvek žánri, vždy boli jeho filmy kasovými trhákmi (Hitch, Ja robot, Muži v čiernom). Dnes jeho meno už tak dobre nezarába. Na vine je paradoxne Smithova snaha o dokonalosť. Jeho najnovšie postavy mali umelecké ambície, ale neboli dostatočne atraktívne pre divákov. Našťastie sa vyhol smrtiacej guľke a neprijal úlohu v pokračovaní sci-fi Deň nezávislosti. 

Adam Sandler

Za každý dolár z honorára zarobil:

KEDYSI: 43 $ 

DNES: 7,60 $

S imidžom odbrzdeného pubertiaka to nemohol ťahať naveky. Adama Sandlera (53) kritici za komédie 

Billy Madison, Rivali a Veľký tato zvozili pod čiernu zem, ale diváci ho milovali – a producentom to stačilo. Lenže v posledných rokoch Sandlerove fóriky divákov už omrzeli, no on naďalej trval na 20-miliónových honorároch. Uvidíme, či dokáže oživiť svoju blednúcu slávu po vypršaní lukratívnej zmluvy s Netflixom…

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 15:08