Wikimedia
StoryEditor

Manžel ju fyzicky týral a jej syn spáchal samovraždu. Život Tiny Turner je plný bolesti

02.10.2019, 09:00
Celebrity
Kráľovná rokenrolu Tina Turner bude mať o chvíľu neuveriteľných 80 rokov, no energie má na rozdávanie. Jej fanúšikovia vždy vedeli, že sa nikdy nedá pokoriť, a jej nedávna autobiografia len dokazuje známy fakt, že Tina je skutočná železná lady.

S muzikantom Ikom Turnerom zažila Tina búrlivé manželstvo. Vytiahol ju do šoubiznisu, no aj vtiahol do bitiek a nočného života. Manželstvo s ním bolo síce vášnivé, ale aj psychicky vyčerpávajúce a Tina zažila nielen mentálne, ale aj sexuálne násilie. „Stalo sa, že mi do tváre hodil šálku horúcej kávy a mala som popáleniny tretieho stupňa,“ píše speváčka. „Môj nos používal ako boxerské vrece tak často, že som počas spevu cítila, ako mi krkom steká krv. Zlomil mi čeľusť, v podstate si nepamätám, aké to bolo nemať monokle pod očami.“ Takéto správanie manžela privádzalo Tinu do stavov depresie a okamihov, keď sa jej nechcelo žiť. Priznáva, že sa dokonca pokúsila o samovraždu, načo je jej manžel odvetil, že je škoda, že sa jej to nepodarilo.

Po dlhom čase, v roku 1985, našla Tina šťastie v náručí o šestnásť rokov mladšieho nemeckého hudobného producenta Erwina Bacha. Spolu sú dodnes, zobrali sa po 27 rokoch spolužitia. Starosti sa však Tine nevyhli ani v šťastnom období. Tesne po svadbe utrpela Tina infarkt a prekonala vážne choroby obličiek a žalúdka, najhoršia bola diagnóza rakoviny čreva. Keď po odstránení časti čriev jej zlyhávali obličky, rozhodla sa vo Švajčiarsku, kde žije, pre asistovanú samovraždu, no zachránil ju práve jej manžel, ktorý sa rozhodol jej jednu obličku darovať.

Ďalšiu ranu utrpela Tina vlani, a to pre rodiča tú najťažšiu, aj keď ide o odrastené dieťa. Vo veku 59 rokov spáchal samovraždu jej najstarší syn Craig. Speváčka, ale hlavne matka má stále v pamäti ich posledný vzájomný rozhovor – on bol v Los Angeles, ona doma, vo Švajčiarsku. „Mami, som naozaj šťastný. Ďakujem, že si mi dodala odvahu, že si mi dala naozaj dobré rady,“ hovoril Craig o svojom novom vzťahu. O niekoľko týždňov, práve počas oslavy piateho výročia svadby, sa Tina dozvedela tú hroznú správu.

Aj napriek smútku je speváčka spokojná, tvrdí, že sa splnil jej dávny sen: „Dosť bolo Tiny Turner, nechcem o nej už počuť. Chcem byť vo svojej vlastnej záhrade, chodiť nakupovať a robiť veci, ktoré nerobia hviezdy, ale obyčajní ľudia.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Tina + double denim = outfit goals ??

Príspevok, ktorý zdieľa Tina Turner (@tinaturner),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Good morning ? #tinaturner #iketurner #rockandrollhalloffame #whatslovegottodowithit #simplythebest #tinaturnerstyle #tinaturnermusical

Príspevok, ktorý zdieľa some fun kinda gal (@longlivelegendaries),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 03:47