Wikimedia
StoryEditor

Jej život kruto ukončil Mansonov vražedný klan. Kto vlastne bola Sharon Tate?

13.09.2019, 10:00
Celebrity
Meno herečky a modelky, podľa ktorej dokonca navrhli slávnu Barbie, sa nikdy nezabudlo...

Sharon Tate sa narodila do dobrej rodiny, ktorá jej umožňovala kvalitné vzdelanie a o niečo lepšie podmienky než mali jej rovesníci. Keďže bol jej otec majorom americkej armády, žila Sharon so svojou rodinou na rôznych miestach sveta. K herectvu sa začala venovať najmä v Taliansku.

Po návrate do Ameriky začala účinkovať v reklamách a neskôr sa jej podarilo získať väčšiu filmovú rolu vo filme Oko Diabla. Aj keď sa už počas natáčania Sharon zasnúbila s kaderníkom, zásnuby sa zrušili po tom, ako spoznala režiséra Romana Polańskeho. Počas natáčania filmu Ples upírov, kde Sharon stvárnila menšiu rolu, sa do seba zamilovali a zosobášili sa. 

Nežiarila však len v osobnom, ale aj cckariérnom živote. Krásnej herečke sa totiž filmové ponuky len tak hrnuli. Jej krásu si všimli nielen filmoví producenti, ale aj známa značka detskej hračky Barbie - tí sa rozhodli vytvoriť model bábiky podľa Sharon. Dnes je známa ako Malibu Barbie. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

✦ ?????? ????? ???? ℙ??????? #sharontate

Príspevok, ktorý zdieľa _Morditha_ (@e_l_e_c_t_r_i_c_a),

Za film Údolie bábik získala herečka Zlatý glóbus. V tom istom roku Sharon zistila, že je tehotná, a tak sa s režisérokm rozhodli prenajať dom v Los Angeles, kde by sa usadili. Vtedy ešte nikto netušil, že práve toto rozhodnutie raz prispeje k tragédii, ktorá sa nikdy nemala odohrať. 

9.augusta 1969, keď bol Roman Polańsky momentálne odcestovaný, trávila Sharon čas so svojimi priateľmi a dôverným kamarátom jej muža. Roman si totiž neželal, aby bola jeho manželka vo vysokom štádiu tehotenstva sama. Ani to však bohužiaľ nezabránilo hroznému scenáru, ktorý sa začal krátko po polnoci. Dvaja muži a dve ženy, ktoré boli sfanatizované Charlesom Mansonom, sa so zbraňami a nožom priblížili k domu. Predtým však prestrihli elektrické vedenie a dom zaistili tak, aby sa nikto nemohol dostať von. Klan nemal zľutovania ani nad tehotnou Sharon, ktorá ich prosila, aby ju nechali nažive aspoň dovtedy, kým neporodí dieťa. Ju aj jej nenarodeného syna Richarda Paula Polańskeho dobodali nespočetným množstvom rán. Jej krv potom použili na nápis ''prasa'', ktorý nechali na dverách domu. 

Vrahovia boli odsúdení na doživotie. Na pohrebe krásnej herečky, ktorá mala v čase svojej smrti len 26 rokov, sa zúčastnilo mnoho známych ľudí, ale aj fanúšikov, okrem jej manžela. Ten to psychicky nezvládol.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#sharontate

Príspevok, ktorý zdieľa Wayofstyle (@wayofstyle__),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 20:54