shutterstock
StoryEditor

Speváčke Tine pred troma rokmi diagnostikovali nevyliečiteľnú chorobu. Napriek tomu žije krásny život

30.08.2019, 09:30
Celebrity
Speváčka Tina minulý rok fanúšikom prezradila, že už je to nejaký mesiac, čo jej doktori diagnostikovali sklerózu multiplex. Liečbu sa síce rozhodla nepodstúpiť, no diagnózu prijala s pokorou. Onedlho dokonca otvorí školu.

Tina, vlastným menom Martina Kmeťová, je pre Slovákov na sociálnych sieťach známa ako žena, ktorá sa na nič nehrá a všetko berie s humorom. Správa o skleróze multiplex, ktorá ju postihla už v roku 2016, tak poriadne šokovala verejnosť. ,,Pamätám si na moment, keď som nevedela zdvihnúť na ruky vlastné dieťa,'' začala so svojou spoveďou. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

???CITAJTE S POROZUMENIM ??? Kym sa stanete sucastou mojho filmu a zacnete listovat medzi fotkami v tomto poste, par poznamok: 1. Strava je dolezita a je velkou sucastou skladacky, ale chcem poznamenat, ze najvacsi mentalny progres u mna nastal v case, ked som JEDLA maso. Tym chcem povedat, ze sebapoznanie prebieha u kazdeho inak. Nechajme inych nech to maju po svojom. 2. Urcite mnohi preberu tento material, preto vas chcem len poprosit, aby sme sa vyhli zavadzaniu - NIKDY SOM NEBOJOVALA SO ZAKERNOU CHOROBOU. Totiz som nebojovala, ale ucila sa. Zakerna nebola, bola LASKAVA, tak ako kazda choroba, kym my sme k nej laskavi. Zaklad bol vzdy v prijati. 3. ANI MILISEKUNDU mojho zivota by som nevymenila a DA KU JEM za tu jiiizdu ? 4. Nemyslim si ze hazardujem so zdravim, ked nechodim k lekarom. 5. Som PRESVEDCENA, ze iba nasa vlastna skusenost je tak cenna, ze sa nam zapise pod kozu. 6. Dakujem, ze mozem robit chyby 7. Aj so slodobnou volou je to zjavne inak, ako sme si vysvetlovali 8. Zivot je film, som vesely divak ? 9. Milujem, teda som.

Príspevok, ktorý zdieľa @ tinaslovakia,

„Mnohí vedia, mnohí nie, pred niekoľkými rokmi som zažila totálny fyzický kolaps, tlak mi vyskočil, teplota prudko klesla, polovica tela ostala bez odozvy, odviezla ma záchranka na ARO, tam mi aj na základe nálezov z MR diagnostikovali sklerózu multiplex,“ prezradila ďalej fanúšikom a zároveň uviedla, že následnú liečbu prediskutovala s lekármi. Aj ona si skúsila riadnu liečbu, no ako sama uviedla, cítila sa po nej hrozne. Vtedy pochopila, že chorobu prirodzene prijme a nebude proti nej nijako bojovať. 

Na rovnakú cestu však nikoho nenavádza, podľa jej slov si všetci musia skúsiť to, čo im vyhovuje. Napriek kritikom a neprajníkom mala speváčka zdá sa pravdu. Rok po prevalení tajomstva totiž stihla navštíviť svojich predkov v Afrike a čoskoro by mala otvoriť svoju prvú školu. V nej sa chce zamerať na štýl Montessori - vzdelávanie zamerané na jednotlivca. Stihla absolvovať aj kurz, ktorý jej dovolí detičkám viac porozumieť. Nehovoriac o tom, že stále stíha byť milujúcou mamou a manželkou.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

„Vaše deti nie sú vaše. Neprichádzajú vám, ale cez vás. Ani vám nepatria, hoci žijete spolu.“ Chalíl Džibrán

Príspevok, ktorý zdieľa @ tinaslovakia,

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

„V lese není wifi, ale slibuji, že najdeš lepší spojení.“ R. Smart

Príspevok, ktorý zdieľa @ tinaslovakia,

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 13:57