MICHAEL JACKSONREUTERS
StoryEditor

Michael Jackson by dnes oslavoval narodeniny. Kráľ popu prežil krásny, no smutný život

29.08.2019, 11:00
Celebrity
Obvinenia z pedofílie, tyrania vlastného otca a nedostatok sebavedomie. Aj keď mal Michael Jackson na účte milióny, šťastie si kúpiť nevedel.

Už od skorého detstva si Michael Jackson prechádzal peklom. Spolu so svojimi súrodencami bol členom kapely Jackson Five, ktorú riadil jeho otec Joseph. Ten bol však známy ako tyran, ktorý lásku neprejavoval ani svojím vlastným deťom. ,,Báli sme sa ho. Len čo ja, alebo jeden z mojich bratov netrafili tón, zbil nás s opaskom,'' opísala spomienky na detstvo v jednom z rozhovorov Janet, sestra zosnulého kráľa popu. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michael Jackson (@michaeljackson),

Práve otcova nespokojnosť a tyrania dohnali Michaela k plastickým operáciám. Zatiaľ čo niektorí tvrdia, že sa snažil skryť fyzickú podobu s otcom, druhí sú si istí, že to robil kvôli tomu, aby sa mu zapáčil. Pre otca totiž nebol nikdy dostatočne dobrý a to ani vtedy, keď sa vyšplhal na prvé miesta hitparád. 

Počas jeho najväčšej slávy však vyplávali na povrch obvinenia zo sexuálneho obťažovania. Michael mal podľa obvinení obťažovať neplnoleté deti, a tak mu v Hollywoode prischli prezývky úchyl a pedofil. To speváka zlomilo natoľko, že začal byť závislý na liekoch. Nepomáhali mu k tomu ani ľudia, ktorí ho vďaka jeho výzoru označovali za obludu. ,,Nikdy by som nikomu neublížil,'' prisahal popový spevák krátko pred smrťou. 

Za jeho smrť obvinil súd lekára, ktorý na hviezdu v tom čase dával pozor. Podľa súdu totiž spevákovi neposkytol riadnu pomoc, čím ho mohol zachrániť. Doktor Murray si tak odpykáva trest za neúmyselné zabitie. Michael Jackson však pár dní pred smrťou tušil, že sa blíži jeho koniec. Do svojho denníka si totiž napísal hrozivé poznámky, ktoré neskôr zverejnila jeho dcéra Paris. ,,Je to zrejmé. Všetko na to ukazuje. Všetci fanúšikovia a celá rodina to vie.Bojím sa, že sa ma niekto snaží zabiť," písalo sa v jeho denníku pár dní pred smrťou. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 21:02