archív JOJ
StoryEditor

Dianu Mórovú a Martu Jandovú pri nakrúcaní Česko Slovensko má talent dojal silný príbeh lásky

26.08.2019, 15:35
Celebrity
Aj také malé krajiny, ako sú Slovensko a Česko, dokážu prostredníctvom televíznej súťaže pritiahnuť záujem talentov z celého sveta. V šou, ktorá štartuje už 3. septembra uvidíte aj tanečnicu z Brazílie, komikov z USA či silákov z Ázie...

Kým minuloročná siedma séria šou Česko Slovensko má talent sa nakrúcala po dvojročnej prestávke, osmička vzniká už po roku. Oproti poslednej, keď sa televíznym divákom predviedlo vyše tristo súťažiacich, tentoraz ich majú možnosť uvidieť dvesto. No keď vstúpim do jojkárskeho televízneho štúdia, kde talenty čakajú na svoje vystúpenie pred porotcami, veď sa mu aj hovorí Čakačka, mám pocit, že odvtedy neubehol ani deň. Aj vďaka tomu, že ihneď mi padne do oka Jozef Pátrovič, ktorého už pokojne môžeme považovať za maskota tejto súťaže. Zúčastňuje sa na nej totiž pravidelne a z priamočiarej kritiky porotcov si nerobí ťažkú hlavu. Zakaždým tvrdí, že vie spievať, len v priestore pódia určeného na túto šou jeho hlas neznie dosť dobre. No kým príde na rad, užíva si svojich pár minút slávy. V obkľúčení štábu s gráciou rozpráva do mikrofónu a kto by ho nepoznal, mohol by si myslieť, že ide o ozajstnú hviezdu.

Československo má talent archív JOJ

Talent z Británie

Tanečníci, speváci, kúzelníci, akrobati, komici – niektorí si precvičujú svoje čísla, iní oddychujú, takže Čakačka pripomína cirkusovú manéž tesne pred predstavením. Aj teraz sa zhromaždili zo všetkých kútov sveta. Televízni diváci sa môžu tešiť na tanečnicu z Brazílie, komikov z USA či silákov z Ázie... Daniel Zappi, modrooký fešák s tmavými kučerami a gitarou, má britsko-taliansku krv a hovorí po česky. Kvôli slovenskej manželke sa totiž presťahoval do Prahy, kde momentálne učí angličtinu a príležitostne aj spieva. Otázka, čo by urobil s výhrou, keby v šou zvíťazil, ho očividne zaskočí: „Neviem... Určite by som ju použil na rodinné výdavky a na budúcnosť. Veď uvidíme, či vôbec postúpim...“ A hoci pôsobí úplne pokojne, priznáva, že ako sa blíži jeho vystúpenie pred porotou, tréma v ňom rastie.

Chce spievať Martičke

Aj do priestoru, v ktorom je postavené pódium, môžem nakuknúť len na chvíľu, ale v zákulisí hneď narazím na Petra Lalíka, Košičana, ktorý v minulom ročníku prekvapil rovnakým hlasom, ako má Mekky Žbirka. „Život sa mi odvtedy zmenil k lepšiemu, lebo mám viac vystúpení a už som aj nahral jednu pesničku. Rád by som ju tu prezentoval, aby sa naša peňažná situácia ešte zlepšila,“ vysvetľuje otec troch synov a jednej dcéry, ktorý sa už pred súťažou živil spevom. Dodáva, že špeciálne porotkyni Martičke Jandovej by rád zaspieval aj nejaké pesničky od Olympicu, kapely jej otca Petra Jandu.

Československo má talent archív JOJ

Prachař zabáva

Porotu, ktorá má práve párminútovú prestávku, pozorujem z diaľky, ale vidno, že je to dobre zohraná partia. Jakub Prachař práve rozpráva čosi vtipné Diane Mórovej a Marte Jandovej, lebo sa smejú, ale aj Jaro Slávik, ktorý práve ťuká do svojho smartfónu, ho očividne počúva. Jeden rozdiel je však oproti minulému roku citeľný, v štúdiu nie je tak neznesiteľne horúco. A dozvedám sa tiež, že ani nakrúcania netrvajú až do polnoci ako minulé leto, ale len do desiatej večer, takže porotcovia a moderátori, ktorí sú tí istí ako minulý rok, ale aj celý štáb, sú na druhí deň oddýchnutejší.

Vysoká latka

Prestávka sa skončila a pred porotu vychádza, aká náhoda, už spomínaný Daniel, ktorého do našich končín priviedla láska. Aj porotkyne sú dojaté jeho príbehom. „Vidíte, to my Slovenky,“ hrdo hovorí Diana. Keď Daniel začne spievať, na ich tvárach sa objaví príjemné prekvapenie. Mne sa zdá, že spieva dokonale, aj porota sa vyjadruje veľmi pochvalne. Som zvedavá, či sa dopracuje až k decembrovému finále. V každom prípade latku nasadil poriadne vysoko...

Prachař archív JOJ

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 01:03