shutterstock.com
StoryEditor

ELISABETH MOSS: Kráľovná televízie, ktorá šíri feminizmus do celého sveta

12.08.2019, 16:00
Celebrity
Autor:
TV MAX
„Som ako stará babička – žijem sama s dvomi mačkami a je mi úžasne!“ prezradila o sebe ELISABETH MOSS.

Tridsaťsedemročná herečka bola prestížnym magazínom Vulture vyhlásená za „kráľovnú televízie“, keďže sa podielala na kvalitných seriáloch. „Taktiež sme ju ocenili za prínos v oblasti feminizmu, ktorého posolstvo šíri svetom,“ ozrejmil newyorský časopis. Za seriál Tiene nad jazerom získala Zlatý Glóbus, rola Peggy v seriáli Mad Men jej priniesla šesť nominácií Emmy a posledný počin Príbeh služobníčky, ktorý valcuje televízie a vysielal sa aj u nás, Zlatý glóbus aj Emmy.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

? #elisabethmoss #handmaidstale

Príspevok, ktorý zdieľa єℓιѕαвєтн мσѕѕ (ƒαη ραgє) (@elisabethmoss_),

Zarytá scientologička

Moss sa narodila v Los Angeles do rodiny hudobníkov-scientológov, v jej žilách koluje krv anglických (má aj britské občianstvo) a švédskych predkov. Hoci nie je žiadna útla kvetinka, v New Yorku chodila do prestížnej baletnej školy. Ako tínedžerka s ňou sekla a začala sa venovať herectvu. Vďaka úlohám v seriáloch Mad Men a Príbeh služobníčky sa začala viac zaujímať o ženské práva. Praktikujúc scientológiu sa občas dostane do konfliktu s fanúšikmi na sociálnych sieťach, ktorí porovnávajú jej vieru s diktatúrou vo fiktívnom štáte Gilead v Príbehu služobníčky. Moss sa však vždy bráni slovami, že „to nie je to isté, lebo náboženská sloboda a tolerancia sú pre ňu mimoriadne dôležité.“    

Súkromie si stráži

Moss bola vydatá raz, za o 13 rokov staršieho herca Freda Armisena, no rozviedli sa už po roku. Odvtedy nespomína žiaden relevantný vzťah, a keby aj nejaký mala, médiá sa to nedozvedia. Herečka si totiž svoje súkromie úzkostlivo stráži. „Ak sa chcete dozvedieť niečo o mne, pozrite sa na moje výkony pred kamerou. Do herectva totiž dávam celé svoje srdce,“ povedala na záver.     

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

A beautiful smile to brighten your Wednesday ❤️❤️❤️ • • • {Elisabeth Moss by Russell Baer}. #elisabethmoss

Príspevok, ktorý zdieľa єℓιѕαвєтн мσѕѕ (ƒαη ραgє) (@elisabethmoss_),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 20:20