shutterstock.com
StoryEditor

Krásna exotka Priyanka Chopra patrí do stovky najvplyvnejších ľudí sveta

06.08.2019, 19:00
Celebrity
Možno ste jej meno nikdy nepočuli, ide však o jednu z najvplyvnejších žien sveta. Herečka, filantropka a najlepšia priateľka Meghan Marklovej. A Miss World, aby sme nezabudli... Zoznámte sa s Priyankou Chopra (37).

Missiek s krásnou tvárou, ktoré okolo svojej osoby urobia rozruch na krátky čas, je neúrekom. Ich hviezda zhasne väčšinou tak rýchlo, ako sa rozžiari. Priyanka Chopra je však iný prípad a za svoj krátky život toho dokázala už naozaj veľa. Až sa človeku rozum zastaví, ako sa to všetko dá... Je jednou z najlepšie platených a najpopulárnejších indických celebrít. Pomyslíte si, čo tam, v Indii... Lenže ich trh je väčší než americký a lístkov do kina sa na bollywoodske filmy predá viac než na tie hollywoodske. Získala množstvo ocenení vrátane sošky z National Film Award (niečo ako indický Oscar). V roku 2016 ju indická vláda vyznamenala ocenením Padma Shri, čo je štvrté najvyššie čestné ocenenie pre významných civilistov krajiny. Priyanka Chopra však ako jedna z mála Indiek prerazila aj v Amerike. Magazín Time ju označil za jednu zo 100 najvplyvnejších ľudí sveta a časopis Forbes za jednu zo 100 najsilnejších žien planéty v roku 2017. A rozhodne nie preto, že je „iba“ herečka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

?

Príspevok, ktorý zdieľa Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra),

Večne rozbité kolená
Začiatky v Amerike vraj boli ťažké. Aj napriek svojej takmer dokonalej kráse sa stretla s rasizmom. „Nepodarilo sa mi získať rolu v jednom filme a mňa veľmi zaujímalo prečo. Dostala som odpoveď, že kvôli môjmu vzhľadu. Spýtala som sa, čo mám robiť, či schudnúť, či nabrať svaly... V tom však problém nebol. Oni hľadali niekoho, kto je menej hnedý,“ vyjadrila sa Priyanka. Tento zážitok ju však vraj vôbec neodradil, naopak, ešte viac posilnil jej odhodlanie bojovať za rasovú a rodovú rovnosť. Narodila sa 18. júla 1982 v indickom meste Jamshedpur, oboch rodičov má lekárov, otec sa hlási k etnickej skupine Punjabi a ako lekár pracoval pre armádu. Preto sa ako rodina veľa sťahovali po celej Indii, ale časť mladosti prežila Priyanka aj v USA, kde chvíľu študovala. V triede vďaka svojej farbe pleti nepatrila k príliš obľúbeným dievčatám, bola skôr utiahnuté a nenápadné dieťa s večne rozbitými kolenami. „Moje nohy boli stále zjazvené a fľakaté, nikdy by mi nenapadlo, že ich raz môže niekto považovať za pekné. Dnes však predávajú v Indii 12 značiek topánok,“ hovorí krásna Indka. V USA strávila rodina tri roky, potom sa vrátili späť do Indie, kde začala študovať letecké inžinierstvo. Rodičia poslali jej fotografie do súťaže Miss India, ktorá definitívne zmenila jej život. Korunku vyhrala a následne sa zúčastnila na svetovom finále. V roku 2000 sa stala drobná Indka Miss World.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The crown of substance ? ? She is a perfect example of beauty with brain

Príspevok, ktorý zdieľa Priyanka Chopra Fans zone (@priyanka_chopra_fans_zone),

Herečka aj speváčka
Dovtedy s herectvom nemala žiadne skúsenosti, no dva roky po víťazstve prijala ponuku vydať sa cestou bollywoodskeho filmového priemyslu. Dostala hlavnú rolu vo filme The Hero: Love story of a spy. Hneď potom nasledovala ďalšia veľká rola v trileri Aitraaz, kde stvárnila zápornú postavu, a jej talent si všimli aj v USA, kde jej v roku 2015 z ABC studios ponúkli rolu v seriáli Quantico. Kritici ju označili za veľmi ľudskú, prirodzenú a charizmatickú herečku a rolí v amerických filmoch dostala už niekoľko. Minulý rok zažiarila vo filme Baywatch po boku Dwayna Johnsona. Vidieť ju v červených plavkách naozaj stojí za to! Preraziť sa pokúša aj v oblasti hudby – naspievala dokonca singel so známym PitBullom (klip má na YouTube 146 miliónov videní) a objavila sa aj v piesni Johna Lennona Imagine, ktorú pre UNICEF prespievalo množstvo umelcov, medzi inými aj skupina Black Eyed Peas. Najznámejší je však jej hit „In My City“, ktorý jej produkoval slávny Will I Am, s ktorým sa dostali až medzi nominovaných na World Music Awards.

Cena Matky Terezy
Okrem toho, že je vynikajúca herečka, má aj silné sociálne cítenie. Dvanásť rokov pracovala pre UNICEF, kde pôsobila ako ambasádorka pre detské práva. Je doslova hlasom kričiacim za ženské práva, rodovú rovnosť a feminizmus. Snaží sa pomáhať malým indickým dievčatám prostredníctvom svojej nadácie „The Priyanka Chopra Foundation for Health and Education“. Svoju krásu a charizmu využíva na charitatívne účely: usporiadala niekoľko veľkých módnych prehliadok a fashion show, z ktorých zisk putoval práve na ochranu detí a pacientom s rakovinou. Okrem toho sa angažuje v projektoch pre ochranu životného prostredia – je ambasádorkou NDTV Greenathon, čo je organizácia na rozvoj solárnej energetiky v oblastiach bez elektriny. Nie je to však len jej tvár, ktorú dáva na dobročinné účely. Chopra darovala peniaze na výstavbu oddelenia pre pacientov s rakovinou v Navati Hospital v Indii, kde kedysi pracoval aj jej otec. Až 70 deťom z Indie, z toho 50 dievčatám, z vlastného vrecka platí vzdelanie a zdravotnú starostlivosť. Aby toho nebolo málo, podpísala súhlas s darovaním orgánov po svojej smrti. Za toto všetko jej v roku 2017 bola odovzdaná cena „Mother Teresa Memorial Award“ za dlhodobú dobročinnú prácu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Absolutely nothing better than hugs from kids ??@unicef @unicefethiopia #achildisachild #foreverychild

Príspevok, ktorý zdieľa Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra),

Kamoška s Meghan
Priyanka je vo svetových médiách veľmi populárnou a žiadanou tvárou, najmä preto, že je akýmsi spojivom medzi Bollywoodom a Hollywoodom, medzi dobročinnosťou a celebritným životným štýlom. Svoje súkromie si však úzkostlivo stráži a zviditeľňovať sa chce jedine svojou prácou, či už filmovou, hudobnou alebo sociálnou. Často ju vídať na titulkách magazínov, pozývajú si ju do najprestížnejších talk show – sedela v kresle u Ellen DeGeneres či Setha Meyersa. Niekoľko rokov prispievala do časopisu Elle, kde mala každý mesiac svoj stĺpček. Objavila sa aj na nedávnej kráľovskej svadbe Meghan Marklovej a princa Harryho. Dôvod je veľmi prostý – Priyanka a Meghan sú najlepšie priateľky! Dve krásky s tmavou pleťou, ktoré prevrátili Hollywood a vlastne celý svet naruby.

Ockovo malé dievčatko
Aby sme z nej však nerobili len sväticu, treba povedať, že Priyanka je žena, ktorá miluje luxusné veci a užíva si život plnými dúškami. Je známa tým, že vlastní kabelku Antigona, ktorá bola vyrobená v roku 2000 iba pre tie najslávnejšie ženy sveta, ružový Harley Davidson, ružový kožuch z líšky, Mercedes triedy E, Porsche Cayenne, Rolls Royce, niekoľko luxusných domov, bytov a víl po celom svete. Cena jej nehnuteľností sa odhaduje na 28 miliónov dolárov. Keď má zlý deň, ide nakupovať a necíti sa za to vinná, veď na sebe tvrdo pracuje celý život. „Dávam druhým, ale dávam aj sebe,“ hovorí Chopra. Na zápästí má vytetované „Daddy´s Lil Girl“ ako znak veľmi blízkeho vzťahu k rodičom. Jej milostný život je však jedno veľké tabu a samá špekulácia. Hovorí sa, že zlomila srdce už mnohým mužom a prežila zopár aférok najmä s indickými hercami, s ktorými hrala vo filmoch. Pre nás sú to úplne neznáme mená, no v Bollywoode megahviezdy s tučnými kontami. Novinári jej často dávajú otázku, či by už nechcela rodinu. Priyanka vždy odpovie: „Chcela, no zatiaľ som nestretla toho pravého.“ V súčasnosti tvorí pár s iba 26-ročným (teda o 11 rokov mladším) americkým hudobníkom Nickom Jonasom zo skupiny Jonas Brothers. Svoj vzťah zapečatili už v roku 2018, konkrétne 1. decembra, kedy mali obrovskú a honosnú svadbu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

And forever starts now... ❤️ @nickjonas

Príspevok, ktorý zdieľa Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 03:12