profimedia
StoryEditor

Mužskí herci musia niekedy odmienuť rolu vo filme, pretože sú nižší ako ich herecké partnerky!

02.08.2019, 16:00
Celebrity
V šoubiznise to nemajú ľahké ani príliš nízki, ani príliš vysokí. Niektoré hviezdy si musia dávať veľký pozor na výber partnerov!

Prečo Uma Thurman nikdy nehrala s Martinom Freemanom a prečo sa Emilia Clarke na večierkoch nebaví s Jeffom Goldblumom? Nejde o žiadnu nevraživosť, ale jednoducho o priveľký výškový rozdiel. Aby sa pri filmovaní vošli do jedného záberu a aby si pri rozhovore nehľadeli do nevhodných partií, musia sa hollywoodske páry spolčovať podľa diktátu centimetrov. Vysoké herečky majú niekedy problém pri obsadzovaní – mnoho nižších hercov sa cíti trápne, keď ich partnerka o hlavu prevyšuje, a tak rolu buď odmietnu, alebo žiadajú preobsadenie ženskej postavy. To však neplatí o Timovi Robbinsovi (1,95 m) a Vinceovi Vaughnovi (1,96 m) – týchto dvoch obrov neprehliadne nik. Vo vyššom pásme dokážu rovnocenne s dlháňmi komunikovať aj Brooke Shields (1,83 m) a Brigitte Nielsen (1,85 m). Keď si niektoré hviezdy postavíme k policajnej „stene podozrivých“, vystúpia do popredia celkom zábavné výškové rozdiely, ktoré si pri ich sólových vystúpeniach vôbec neuvedomujeme.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

???

Príspevok, ktorý zdieľa Brooke Shields (@brookeshields),

„Viem, že nikdy nedostanem rolu chlapíka, ktorý vystupuje z jachty v bielom obleku a s pohárom martini v ruke,“ posťažoval sa MARTIN FREEMAN. Lenže práve vďaka svojmu nižšiemu vzrastu (1,69 m) dostal životnú rolu hobita Bilba. 

Martin Freeman shutterstock.com

​JASON MOMOA (1,93 m) a EMILIA CLARKE (1,57 m) vyzerali v seriáli Hra o tróny ako obor a víla. „Keď som sa objavil na kastingu, videl som, ako všetkým padli sánky. S imidžom havajského hromotĺka som ich poriadne vystrašil,“ smeje sa predstaviteľ divocha Droga.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

?

Príspevok, ktorý zdieľa Emilia Clarke ♡ (@emiliaclarke),

Zo svojho „žirafieho“ vzrastu si nič nerobí pohodárka UMA THURMAN (1,80 m): „Dlhá, modrooká, tu kosť a koža, tam trocha sadla, vlasy ako slama, skrátka ako každá druhá baba,“ zhodnotila sebakriticky svoj výzor.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#tonyawards2017

Príspevok, ktorý zdieľa Uma Thurman (@umathurman),

Nie je ťažké si predstaviť, akú dávku sebazaprenia stálo TOMA CRUISA (1,70 m) promenádovať sa po červených kobercoch s NICOLE KIDMAN, ktorá ho prevyšovala o rovných 10 cm. Pri nakrúcaní často stojí na podstavcoch alebo nosí topánky s vysokou platformou, aby ako akčný hrdina pri hereckých kolegoch vyzeral vyšší.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Thank you, Paris! What an amazing time at the World Premiere of #MissionImpossible Fallout.

Príspevok, ktorý zdieľa Tom Cruise (@tomcruise),

SIGOURNEY WEAVER si pre svoju výšku 1,82 m v puberte zmenila meno: „Neznášala som, keď ma volali Sue. Cítila som, že potrebujem dlhšie meno, ktoré by lepšie pasovalo k mojej dlhej postave. A výsledok? Všetci ma dnes volajú Sig!“ 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 13:45