Dušan Kittler
StoryEditor

Najznámejšia televízna svokra Gizka Oňová: Manžela zamestnala ako šoféra a zvukára

17.07.2019, 16:00
Celebrity
Gizka nám okrem iného prezradila aj to, čomu sa po televíznej Svokre venuje, či ostala pri herectve a ako do svojej práce zakomponovala aj jej manžela.

Populárna televízna svokra je akčná žena, sledujeme ju na Markíze, chodí vystupovať po Slovensku... Jedna z jej akcií má názov  Chuťovky Gizky Oňovej. ,,Hodinu vyspevujem a hodinu rozprávam o varení, nabádam mladých ľudí, aby uprednostňovali vlastnú domácu stravu. Tak sa volá aj moja kuchárska kniha, ktorú som práve dokončila - Gizka radí, varte doma," prezrádza Gizka, ktorá má stále nové a nové projekty.

,,Ale iba také, ktoré ma bavia. Lebo ja už beriem len veci, ktoré ma tešia a majú zmysel." Do televíznej Svokry vraj vstupovala nevediac, čo ju vlastne v rodinách čaká. ,,Dnes som za túto skúsenosť vďačná, hoci vôbec nebola ľahká, naopak, ťažká preťažká. Ale obohatila môj život, ovplyvnila názory, pohľad na ľudí. Odvtedy som pri posudzovaní ľudí a situácií už veľmi opatrná. A uvedomujem si, že je veľmi odvážne niekomu nalinkovať, čo má robiť, povedať, že práve takto to bude dobre. Ja som to síce robila, tým bezradným ľuďom, ktorí sa zmietali medzi problémami a túžbou po lepšom živote som povedala veci a spôsoby, ktoré som si vyskúšala vo vlastnom živote. No vždy som pripomenula, že nie u každému musia fungovať. No pracovať, neleňošiť, zodpovedne vychovať deti, to sú body, ktoré by mal každý rodič za každú cenu dodržať. Pokiaľ už raz máte deti, mali by ste sa dokázať zriecť vlastného pohodlia a nemyslieť len na radovánky. "

So žiadosťou o radu sa ňu ľudia obracali všade, kam prišla.Tiež mali problémy, ale neodhodlali sa zverejniť ich. Veľakrát im práve prípad, ktorý sme riešili na obrazovke, poslúžil ako návod ako riešiť vlastné ťažkosti. „Pani Gizka, upravili sme si život podľa vašich rád,“ písali mi. Ale čo tí, ktorým sme pomáhali v relácii Svokra? Neviem či sa im podarilo vytrvať v úsilí o zmenu k lepšiemu, úprimne, už ani nemám kapacitu na to, aby som to zisťovala. ,,Rada by som už žila svoj život, čo sa dalo, to som ponúkla," hovorí speváčka, ktorá po Svokre preladila na veselší žáner. Po dlhšom čase sa vrátila do divadla. Muzikál Mníšky robila šestnásť rokov, a hoci som bola zmierená s tým, že s divadlom je koniec, po päťročnej pauze prijala úlohu v komédii Klimatérium. Hrá v skvelej zostave Zuzka Kocúriková, Zuzka Tlučková, Katka Brychtová, Zuzka Vačková, Daniela Kuffelová, Jana Valocká. S predstavením cestujú po Slovensku, vymetajú kúty našej vlasti...

,,Vozia nás, ale na vlastné vystúpenia idem svojim autom. Ale pozor, doma mám čerstvého  dôchodcu, manžela, ktorého som hneď zamestnala ako šoféra a zvukára. Je to super, sme spolu a zároveň mám vždy dobré ozvučenie. Aranžuje mi aj hudobné podklady, lebo ja si ešte stále budujem repertoár. Na margo môjho muža však musím povedať, že je úžasné, že máme približne rovnaké hobby a rovnaké nastavenie. Dokážeme byť tri štyri hodiny ticho v byte a nie je nám to trápne. Má svoj priestor, dovolila som mu jednu pracovňu, kde je bárs čo, a on tiež rešpektuje, že niekedy nemám chuť sa zhovárať. Lúštim sudoku, poobede si pospím."

Energická žena hovorí, že dnes, keď doopatrovala rodičov (jej otec zomrel ako 93 ročný) nadišiel čas myslieť viac na seba. ,,Celý svoj doterajší život som vždy žila pre niekoho iného, všetci boli dôležitejší ako ja. To, čo ma bavilo, som robila, až keď mi na to zvýšil čas. Teraz robím to, čo ma baví."

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 08:27