shutterstock.com
StoryEditor

Toto sú hollywoodské celebrity, ktoré otehotneli pred päťdesiatkou. Hovoria o veľkom šťastí

04.07.2019, 14:00
Celebrity
Stali sa matkami vo veku, keď je šanca na úspešné tehotenstvo IBA JEDNO PERCENTO!

Kým donedávna boli pôrody po tridsiatke raritou, dnes sú samozrejmosťou a ani rodičky okolo štyridsiatky už nie sú výnimkou. Dych dokážu vyraziť, a to aj lekárom, už len tehotné blížiace sa k päťdesiatke, prípadne tie, ktoré ju majú za sebou. MUDr. Devora Lieberman, austrálsky odborník na umelé oplodnenie hovorí, že šanca na otehotnenie po dvadsiatke je 20 - 25%, po tridsaťpäťke 10 - 15 %, ale po štyridsaťpäťke len 1%! Niet sa čo diviť, že ženy, ktorým sa podarí otehotnieť v tomto veku hovoria o zázraku.

Je to také sebecké?
Brigitte Nielsen, známa aj ako Čierna kráľovná z rozprávkovej série o princeznej Fantaghiro (1991 – 96), má už štyroch dospelých synov z troch manželstiev a šiesteho manžela. S Mattiom Dessim (40) tvoria pár už trinásť rokov a o dieťa sa pokúšali od začiatku vzťahu, ale pre herečkin vek im k nemu napokon dopomohli lekári. Zhruba pred rokom priniesla na svet dcérku, ktorá dostala meno Frida. „Byť matkou je to najlepšie, čo sa mi prihodilo. Znamená to milovať vždy niekoho iného viac ako seba, čo je nevysvetliteľná situácia,“ cituje herečku The Guardian a takisto  jej úvahu spred niekoľkých rokov o veku a túžbe stať sa matkou po piaty krát: „Mám už štyridsaťosem rokov a chcela by som mať ďalšie dieťa. Pre všetky tie veci, ktoré som sa už naučila. Bolo by to ako začať znova. No... Som príliš stará? V srdci som mladá a tentoraz by som bola iná. Diskutovali sme o tom s Mattiom, ale neviem, nakoľko je pravdepodobné, že sa nám to podarí. A zasahovať do vecí len pre to, lebo cítim, že by som dala dieťaťu viac, ako keď som mala dvadsať rokov... Je to také sebecké?“ Pred pár mesiacmi tomu istému denníku povedala ako sa v najnovšom materstve cíti: „Páči sa mi, že mám Fridu teraz, lebo v dvadsiatke som nevedela, čo mám robiť skôr. Pracovať, cestovať, milovať sa...? Teraz si poviem, to všetko môže počkať. Napriek tomu, neodkladajte svoje prvé materstvo až do päťdesiatštvorky.“

Brigitte Nielsen shutterstock.com

Nikdy sa nevzdala
Janet Jackson (53), úspešná speváčka a príležitostná herečka (napr. z filmu Zamilovaný profesor) porodila svoje prvé dieťa, chlapčeka Eissa v päťdesiatke. Jeho otcom je podnikateľ katarského pôvodu, Wissam Al Mana (42), s ktorým bola zosobášená od roku 2012, ale len tri mesiace po narodení syna sa rozviedli. Vraj pre nároky vyplývajúceho z jeho kultúry na ňu ako na ženu a napriek obrovskej snahe sa im prispôsobiť, Janet posledné obdobie v tomto vzťahu psychicky veľmi trpela. O svojom tehotenstve sa verejne nevyjadrovala, no o synovi hovorí ako najväčšej láske svojho života: „Stále je dosť vecí, ktoré chcem v živote urobiť, ale aj keď sa mi to nepodarí,  nič sa nedeje. Mám syna a je krásny. On je moje svetlo.  Ukázal mi, že láska, akokoľvek hlbokú ste ju zažili, vždy môže ísť ešte hlbšie. Láska je neobmedzená. A pre niekoho ako ja, vychovaného v showbiznise, kde je vždy záujem o seba na prvom mieste, vnímam ako šťastie, že teraz je mojou úlohou starať sa v prvom rade o blaho niekoho iného,“ povedala v The Sunday Times.

Janet Jackson shutterstock.com

Brucho skrývala
Janet, čo sa týka veku pôrodu, len o rok prekonala herečku Lauru Linney (55) z filmu Láska nebeská, ktorá priviedla svoje prvé dieťa, syna Benetta (5) na svet ako 49-ročná. V Daily Mail prezradila, ako tehotenstvo prežívala: „Veľmi veľmi dlho som túžila po dieťati, ale nedarilo sa mi otehotnieť. Prišlo to, keď som to už vôbec nečakala. Úmyselne som to skrývala tak dlho, ako to bolo možné, lebo som mala pocit, že som najstaršia tehotná žena na svete. Aj keď to bolo pre moju rodinu aj pre mňa úžasné, nevedela som, ako mám o tom hovoriť: Ahoj, ja som tehotná? Našťastie, ani v ôsmom mesiaci tehotenstva, čo už bolo viditeľné, sa ma nikto na nič nepýtal.“

 Laura Linney shutterstock.com

20-ročné meškanie
Herečka Geena Davis (63) z filmu Thelma a Louise prežíva materstvo v čase, keď iné ženy prežívajú krízu prázdneho hniezda. V 45-ke sa vydala za Reza Jarrahymema, o pätnásť rokov mladšieho neurochirurga, o rok mu porodila dcéru Alizeh (17) a o dva roky neskôr dvojičky, chlapcov Kiana a Kaiisa (15). „Jednoducho, stalo sa to dvadsať rokov po tom, čo som v to dúfala,“ povedala pre goodhousekeeping.com. „Ale, som si stopercentne istá, že som lepšou mamou ako by som bola pred dvadsiatimi rokmi. Keby som mala deti skôr, ľahko by som sa mohla stať jednou z tých matiek, ktoré stále myslia na to, aký by mohol byť ich život bez detí. Stala som sa rodičom a zároveň správnym človekom presne v správny čas.“ Žiaľ, minulý rok s manželom ohlásili rozchod.

Geena Davis shutterstock.com

Dieťa pred menopauzou
Tehotenstvo v neskoršom veku zaskočilo aj herečku Halle Berry (52) z Atlasu mrakov. S druhým dieťaťom otehotnela až v 47 rokoch a v televíznej šou Ellen DeGeneres o tom hovorila s humorom: „Bolo to také geriatrické tehotenstvo. V tom čase som už bola tesne pred menopauzou, takže správa, že čakám dieťa bola pre mňa najväčším prekvapením v mojom živote.“ Herečka je matkou dvoch detí od dvoch rozličných mužov. Otcom dcérky Nahle (11) je model Gabriel Aubry a otcom syna Macea (5) herec Olivier Martinez. S obomi sa herečka rozišla a dnes ich vychováva sama.

Halle Berry shutterstock.com

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 02:49