Eurotelevízia
StoryEditor

Art Film Fest ocení tohto obľúbeného slovenského herca

05.06.2019, 14:30
Celebrity
Medzinárodný filmový festival Art Film Fest každoročne láka bohatým programom, ale aj množstvom známych tvárí, ktoré sa osobne zúčastňujú uvedenia svojich diel. Tento rok privíta desiatky hostí z rôznych oblastí filmového umenia, niektorí z nich si na festivale prevezmú ocenenia za svoje pôsobenie a prínos v tejto oblasti.

Ocenenie Hercova misia na 27. ročníku Art Film Festu dostanú Roman Luknár a Jiří Lábus. „Prekvapilo nás, že sme si na nich nespomenuli skôr, obaja majú za sebou nespočetne veľa filmov,“ uviedol umelecký riaditeľ festivalu Peter Nágel. „Presvedčiť Romana Luknára, aby si cenu prevzal, bolo komplikované, pretože o ňom je známe, že si od podobných aktivít už dlhší čas drží odstup.“ Zlatú kameru si prevezme maďarský filmár Kornel Mundruczó a Cena prezidenta festivalu poputuje do rúk tohtoročného jubilanta Štefana Kvietika. „Keby nemohol zo zdravotných dôvodov prísť, prevezme ju jeho vnuk, lebo u Kvietikovcov to majú zariadené tak, že ob-generáciu sú vždy herci,“ dodal Milan Lasica.

Art Film Fest Eurotelevízia

​Art Film Fest sa koná od 14. do 22. júna 2019 v Košiciach a uvedú na ňom 152 filmov, z toho 110 celovečerných. Bude medzi nimi 16 slovenských snímok, napríklad celovečerný debut režiséra Jána Sabola Casino.sk, v ktorom hrajú Roman Luknár, Pavel Kříž, Zuzana Kanócz, Marek Majeský.

Art Film Fest Eurotelevízia

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 02:45