Archív FM
StoryEditor

Fero Mikloško: Umenie má vzbudiť emócie. Moja móda rovnako

03.06.2019, 11:30
Celebrity
Autor:
TS
Andy Warhol, Pablo Picasso, Claude Monet a mnohí ďalší umelci dodnes prostredníctvom svojich obrazov vedia zasiahnuť masy. Pocity a inovatívne vnímanie sveta totiž prenášali na plátna. Popredný slovenský módny návrhár Fero Mikloško si z práce velikánov vzal príklad. Prezrite si našu galériu, v ktorej nájdete tieto nápadité kúsky.

Po temperamentnej kolekcii jeseň – zima, ktorá nikoho nenechala chladným, očarila stálica slovenskej módy svojich priaznivcov opäť. Tento raz však návrhár Fero Mikoško upustil od výrazných farieb a stavil na jednoduchú farebnú eleganciu. „Kolekcii MIKLOSKO ART dominuje biela a čierna farba. Striedanie farebnosti sa stalo akýmsi mojím zvykom, mojou vizitkou. Každý kúsok kolekcie však nesie aj môj ďalší výrazný podpis. Logománia je totiž stále v móde, a tak sú všetky modely prešité mojím menom,“ približuje návrhár.

​Dejiskom módnej prehliadky sa stal bratislavský Kunsthalle. „Toto miesto je úzko späté s umením a kultúrou. Svojím pôsobením presahuje hranice regiónu a veľmi si ho vážim. Som rád, že som v jeho priestoroch mohol predstaviť svoju novú kolekciu, pri tvorbe ktorej som postupoval ako maliari hrajúci sa s plátnom. Len ja som sa hral s materiálmi a látkami,“ pokračuje Fero Mikloško.

​Návrhár vsadil na jednoduchosť a eleganciu geometrických vzorov. Kolekcia MIKLOSKO ART sa vyznačuje ľahšími a vzdušnejšími prvkami. Medzi použitými materiálmi preto dominujú hodvábne organzy, tyly vyšívané flitrami a potlačená lycra. Súčasnú kolekciu Fera Mikloška tvorí takmer tridsať modelov. Generálnym partnerom prehliadky bola spoločnosť DELUVIS Wealth Management.

fashion show MIKLOSKO Archív FM

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 08:57