StoryEditor

Ráno vstanem a vypíšem si dovolenku…

27.05.2019, 10:28
Celebrity
„Boli také pokusy, aby sa dedo vrátil do divadla alebo pred televízne kamery, ale keďže poznám kvietikovskú náturu viem, že keď sa zatneme, nikto s nami nepohne“, povedal vnuk Matúš na adresu ŠTEFANA KVIETIKA, ktorý sa 10. mája dožil 85 narodenín.

Divadelnú scénu dobrovoľne opustil pred takmer 25 rokmi, posledný seriál, v ktorom si zahral, bola Horská služba...  A svoj krok nikdy neoľutoval. Do mesiaca mával totiž aj vyše 20 predstavení, zahral si v približne 300 televíznych inscenáciách a v takmer 50 celovečerných filmoch a kultových seriáloch.

Kvietik Eurotelevízia

Manželka obetovala kariéru
Rodák z Dolných Plachtiniec absolvoval herectvo na VŠMU, kde sa zoznámil so svojou budúcou manželkou Evou. Brali sa v deň ich promócie. Kvietikovou najčastejšou hereckou partnerkou bola Milka Vášáryová. Medzi ľuďmi sa však nelichotivo zvyklo hovorievať - čo herecká partnerka, to milenka... „To viete, že nás dávali dohromady a koľkokrát... Ženám som nebol ľahostajný a vtedy mi chlapi závideli. Oženil som sa ale veľmi skoro a manželstvo ma morálne zaväzovalo, a tým aj chránilo“, povedal úprimne. Keď sa im narodili ešte dve deti, manželka musela z rozhlasu odísť a pracovala v Mestskej knižnici. „Doslova sa obetovala pre rodinu a moju hereckú kariéru, za čo som jej celoživotným dlžníkom. Spolu sme už 60 rokov.“

Kvietik Eurotelevízia

Má pokračovateľa
Štefan Kvietik má tri dospelé deti. Najstaršia Ľubica študovala v Prahe na Karlovej univerzite filmovú a divadelnú vedu a žije v Amerike. Mladšia Ivica pôsobila dlhé roky vo výskume vo Švajčiarsku, kde ukončila doktorát i postgraduálne štúdium v oblasti ochrany duševného vlastníctva, neskôr vo Viedni. Najmladší syn Martin žije v Bratislave. Absolvoval filmovú réžiu, no vybral sa podnikateľskou cestou. Má dvoch synov a starší Matúš ako jediný kráča v dedových šľapajach. Vidieť ho na každej vnukovej premiére v divadle. Je prísny kritik? „Mnohými vecami, ktoré som doteraz robil, bol nadšený, no povedal mi, že on by do toho v živote nešiel. A to ma prekvapilo“, priznal Matúš, ktorý sa narodil, keď dedo odišiel z divadla.

Kvietik Eurotelevízia

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. apríl 2024 07:58