shutterstock.com
StoryEditor

Goldie Hawn: Láska je pre mňa viac ako manželstvo

24.05.2019, 13:00
Celebrity
Keby ste sa jej opýtali, či sú pre ňu cennejšie hollywoodska kariéra a Oscar, alebo rodina, neváhala by s odpoveďou ani sekundu.

Jej najbližší sú pre ňu nadovšetko. Goldie nenatáča jeden trhák za druhým (dala si dokonca pätnásťročnú pauzu – medzi rokmi 2002 až 2017 nenatočila jediný film), neobjavuje sa na titulných stranách prestížnych magazínov a ani sa neprechádza po červených kobercoch. Nenatáča reklamy ani nepropaguje žiadne produkty. Avšak, jej láska s Kurtom Russellom trvá už viac než tridsaťpäť rokov! So svojimi tromi deťmi má skvelý vzťah. A je báječnou babičkou šiestich vnúčat, ktorým sa oddane venuje. Stačí, keď si pozriete jej Instagram. Na väčšine fotiek, ktoré prezentuje, je doma, obklopená rodinou, a dokonca aj pri sporáku!

​Štart jej hereckej kariéry bol fenomenálny. Začínala v troch rokoch ako baletka, odtiaľ to bol iba krôčik na divadelné dosky a čoskoro si ju všimla televízia, kde dostávala šteky v seriáloch. Ako dvadsaťštyriročná dostala ponuku zahrať si vedľajšiu rolu v romantickej komédii Kaktusový kvet (1969). Jej úplne prvá účasť na plátne nemohla dopadnúť lepšie. Za úlohu odvrhnutej milenky Toni si odniesla najvyššie ocenenie, cenu americkej filmovej akadémie Oscara. A to pritom ako nováčik sekundovala ostrieľaným esám Walterovi Matthauovi a Ingrid Bergmanovej! Ponuky na ďalšie trháky sa iba hrnuli (Motýle sú slobodné, 1972, Sugarlandský expres, 1974, Vojačka Benjaminová 1980) a s nimi prišli aj ďalšie ceny. Hawn sa však sústredila na hľadanie toho pravého. V tom istom roku, keď dostala Oscara za Kaktusový kvet, sa vydala za herca a tanečníka Gusa Trikonisa. Manželstvo síce formálne trvalo až do roku 1975, Goldie však čoskoro zistila, že Gus sa láskou jej života nestane a vrhala sa bezhlavo do románikov s hereckými kolegami – za všetkých spomenieme napríklad Franca Nera.

Pozrite si, ako to matka s dcérou roztočili v známej The Ellen Show: 

Po rozvode sa rozhodla povedať svoje áno hudobníkovi Tedovi Hudsonovi. Toto manželstvo síce trvalo len šesť rokov, ale vzišli z neho dve deti, Oliver (42) a Kate (39) Hudsonovci, rovnako slávni herci, ktorí robia Goldie len radosť. Keď dala Tedovi „kopačky“, nasledoval už známy scenár, teda úlety s hercami, tentoraz podľahla napríklad kúzlu Yvesa Réniera alebo Toma Sellecka. Na svätého Valentína roku 1983 sa začala láska ako z rozprávky. Goldie a o päť rokov mladší herec Kurt Russell sa do seba zamilovali a stal sa z nich pár, ktorému môže prelietavý Hollywood iba závidieť. Len nedávno prezradili, že prvýkrát sa stretli pri natáčaní Disney show už v roku 1966. „Mala som 21 a on 16. Zdal sa mi úžasný, ale bol proste veľmi mladý. Keď sme sa stretli po rokoch, veľmi dobre som si pamätala, ako sa mi vtedy páčil,“ priznala Goldie. Počas natáčania komédie Popoludňajšia zmena (1984), kde spolu stvárnili hlavné postavy, definitívne preskočila iskra.

Goldie Hawn shutterstock.com

​„Po poslednej klapke som ju zobral do klubu, kde sme sa hodiny rozprávali. Potom sme potrebovali viac súkromia a rozhodli sa pokračovať v dome Goldie, ktorý práve vtedy kúpila. Problém bol, že od neho ešte nemala kľúče, takže sme sa tam museli vkradnúť,“ spomína so smiechom Russell. „Akurát sme boli v mojej budúcej spálni, kde ešte ani nebol nábytok, keď do domu vpadla polícia,“ dodáva Hawn. Všetko sa vysvetlilo a párik sa presunul do hotela, ich prvé rande teda nakoniec dopadlo skvelo a odvtedy sú stále spolu. V roku 1986 sa im narodil syn Wyatt, ktorý sa po ukončení hokejovej dráhy inšpiroval rodičmi a dal sa na herectvo. Rodina aj s deťmi z predchádzajúcich vzťahov (Kurt má ešte syna) skvelo funguje. Dokonca aj dnes spolu často večerajú. Ale čo svadba? „Klape nám to aj bez papiera. Máme vzťah plný oddanosti, starostlivosti, úprimnosti a lásky a sme perfektnými rodičmi. To všetko bez toho, aby sme sa vzali, tak prečo na tom niečo meniť?“ vysvetľuje Goldie. A pridáva recept na dlhoročný spokojný vzťah: „Dôležité je môcť sa spoľahnúť na toho druhého. Verím, že jedna osoba celé bremeno neunesie. A ďalším tajomstvom je snažiť sa zostať atraktívny, ako len to ide.“

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 02:43