Jennifer Anistoninstagram.com
StoryEditor

Jennifer Aniston: S mamou som sa nikdy nezmierila

08.04.2019, 14:10
Celebrity
„Skutočnú materinskú lásku mi prejavovala babička Stella, moja mama mi stále niečo vyčítala,“ priznáva herečka.

Znie to takmer neuveriteľne, ale 11. februára oslávila Jennifer Aniston päťdesiatku! Jej vek by jej rozhodne nikto nehádal, veď herečka vyzerá takmer rovnako ako na začiatku 90. rokov, keď začínala s kariérou. Tajomstvo jej mladistvého vzhľadu spočíva predovšetkým v dobrej genetickej výbave – žiadna plastika alebo drahé krémy. Jennifer sa spolieha na obyčajnú vazelínu, a figúru si udržiava pravidelným cvičením a ­posilňovaním. O obrazovku, na ktorej sa prvýkrát objavila už v 11 rokoch, i o film sa zaujímala odmalička.

Priťahovalo ju ale aj maľovanie a bola v ňom taká dobrá, že hneď po absolvovaní umeleckej školy sa ­jeden z jej obrazov objavil v Metropolitnom múzeu umenia v New Yorku. Nakoniec predsa len zvíťazila magická sila divadla. Po absolvovaní hereckého konzervatória sa občas objavila na menších divadelných scénach a živila sa ako čašníčka. Po krušných začiatkoch pred kamerou prišla nakoniec rola naivnej Rachel Green v seriáli Priatelia (1994 – 2004), ktorá jej otvorila dvere do sveta šoubiznisu dokorán a naštartovala jej ­hviezdnu kariéru. Zažiarila aj vo filmoch Perfektný záskok (1997), Poctivé dievča (2002), Rozchod! (2006), Marley a ja (2008), Šéfovia na zabitie (2011), My sme Millerovci (2013) či Deň  matiek a Vianočná žúrka (oba 2016).

Narodila sa do rodiny gréckeho herca Yiannisa Anastasakisa (85), ktorý si v USA zmenil meno na John Aniston, a bývalej herečky a modelky Nancy Dow (†79). Jennifer nikdy netajila, že s matkou nemala práve ukážkový vzťah. „Alfou a omegou jej života bola krása,“ zdôverila sa herečka. „Bola to modelka, nádherná a okúzľujúca, a ku mne bola veľmi kritická. Neustále mi vyčítala môj nedokonalý vzhľad. Skutočnú materinskú lásku mi prejavovala babička Stella z otcovej strany.“ Potom, čo Nancy Dow vydala v roku 1999 monografiu Od matky a dcéry k Priateľom, kde verejne preprala ich vzťah, sa od nej Jennifer úplne odstrihla a v roku 2000 ju ani nepozvala na svoju svadbu s Bradom Pittom (55). Zmierili sa až krátko pred Nancinou smrťou v roku 2016. Jennifer je považovaná za jednu z najsexi žien planéty a jej tvár dobre predáva. Preto bol jej súkromný život vždy vďačným sústom pre bulvár.

V roku 2005 médiá s chuťou prepierali jej rozvod s Bradom Pittom. Zgustli si aj na jej rozchode s druhým manželom Justinom ­Therouxom (47), za ktorého bola vydatá necelé tri roky. »Najväčšia ľúbostná smoliarka v Hol­lywoode!« hlásali titulky. Ako skúsená profesionálka je Aniston na útoky zvyknutá, jedno ju ale veľmi mrzelo: „Som unavená z toho, ako sa celé roky píše o tom, že nemám deti preto, lebo sa príliš sústredím na kariéru, že som sebecká, že ani vari nechcem byť matkou, čo bolo veľmi nefér. Snažila som sa o dieťa dlho, ale nevyšlo to.“ Aj keď je Jennifer Aniston jednou z najsledovanejších hollywoodskych celebrít, stále si udržiava imidž obyčajného dievčaťa od susedov. A vraj sa tak skutočne správa, pretože si nijako zvlášť nepotrpí na luxus. Napríklad jej dom v Beverly Hills patrí k tým skromnejším, má len dve poschodia a hlavné slovo v ňom majú jej tri psy.

Hovorí sa, že jej filmy nezarábajú. V skutočnosti je Jennifer, ktorá berie za film na hollywoodske pomery celkom skromných osem miliónov (výnimkou je snímka My sme Millerovci, za ktorý dostala 26 mil. USD), najlepšie zarábajúcou americkou herečkou. Podľa rebríčka časopisu Forbes sa producentom za každý dolár, ktorý do nej investujú, vráti celých 17 dolárov. „Je veľmi príťažlivá a sexi, ale inak než napríklad Sharon Stone. Ľahko nadväzuje kontakty, je milá a kamarátska,“ zhodujú sa režiséri, pre ktorých je jasnou zárukou kvality.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 18:10