písmenápixabay.com
StoryEditor

Slávni dyslektici: Pre týchto hercov je abeceda úhlavný nepriateľ

21.03.2019, 14:31
Celebrity
Odmalička trpia, pretože čítanie pre nich nie je pôžitkom ako pre väčšinu ľudí. Slávni dyslektici o svojej poruche neradi hovoria nahlas a radšej s ňou zvádzajú boj v tichosti. Napriek tomu existujú aj takí, ktorí sa nehanbia povedať pravdu verejne, aby tak možno inšpirovali iných ľudí s rovnakým problémom.

Orlando Bloom

Pomáha iným

Fešný herec, ktorý prerušovane randí s Katy Perry, taktiež vyšiel s farbou von. Ani on nevidí abecedu na papieri tak ako väčšina ľudí, no napriek tomu sa nevzdal svojich snov o herectve a dokonca ani o ­vzdelaní. S dyslexiou sa mu podarilo vyštudovať prestížnu školu v Canterbury a dodnes radí mladším, aby si z neho brali príklad, nezúfali a nepodliehali diagnóze.

Anthony Hopkins

Opakovanie je matka múdrosti

Veru, je to tak. Na ceste za slávou nemal na ­ružiach ustlané ani oscarový herec a tiež vášnivý skladateľ vážnej hudby Anthony Hopkins. On sám totiž priznáva, že dyslexia je preňho veľkou prekážkou, a preto si musí každý jeden text zopakovať až neuveriteľných 250-krát, aby si ho vôbec zapamätal! Napriek tomu sa nesťažuje a vo svojej profesii patrí k najlepším.

Keira Knightley

Rodičia sľub dodržali

Tejto britskej kráske zradnú diagnózu zistili, keď mala iba šesť rokov. Ona sa ale s pomocou rodičov snažila problémy s čítaním prekonať, aby si mohla splniť sen a v dospelosti sa stať herečkou. Rodičia ju preto motivovali prísľubom, že ak si bude texty cibriť, tak jej zaplatia hereckého agenta. Samozrejme, stalo sa tak, a Keira dnes práve svoju prácu – herectvo, vníma za najlepší tréning, aký si môže priať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 23:42