Monica BellucciREUTERS
StoryEditor

Monica Bellucci: Krása ženy príde s vekom

18.03.2019, 11:34
Celebrity
Príroda jej nadelila veľa predností, ku ktorým patrí aj dar, ako starnúť s gráciou. Mnohé americké herečky by od nej pokojne mohli čerpať inšpiráciu.

V Hollywoode sa neradi zmierujú s tým, že svetová kinematografia nestojí iba na hviezdach anglosaského pôvodu. Veľké množstvo talentovaných a nádherných hviezd dalo filmu aj Taliansko. Stačí pripomenúť Ginu Lollobrigidu (91), Sophiu Loren (84) alebo Claudiu Cardinale (80); no a z tých mladších sexi tmavovlásku Monicu Bellucci (54), ktorej úspech už dávno presiahol hranice jej rodnej krajiny.

A aj keď Monica už nie je najmladšia, ponuky sa jej stále hrnú. Vyzerá totiž tak, že objavila elixír večnej mladosti, čo jej závistlivé americké kolegyne, ktoré sa nechávajú ničiť plastikami, nedokážu prehryznúť. „Radšej budem mať vrásky, než vyzerať ako plastikové monštrum,“ nechala sa počuť. Podľa nej ženská krása prichádza až s vekom a premieta sa do nej rola matky, manželky i ďalšie životné skúsenosti. To všetko totiž ženu formuje a dotvára jej vzhľad. 

Monica Bellucci sa narodila 30. septembra 1964 v mestečku Città di Castello, kde jej otec vlastnil prepravnú spoločnosť. V osemnástich rokoch sa prihlásila na právnickú fakultu univerzity v Perugii a na školné si začala privyrábať modelingom. Nakoniec sa jej život modelky zapáčil natoľko, že po dvoch rokoch z univerzity odišla a podpísala zmluvu s modelingovou agentúrou.

V začiatkoch spolupracovala hlavne so značkami Dolce &­Gabbana a Dior. Neskôr sa v nej prebudil záujem o herectvo, ale spočiatku dostávala len malé úlohy. Na výslnie sa dostala potom, čo ju v roku 2015 obsadili do bondovky Spectre ako vôbec najstaršiu Bondgirl v histórii. Diváci, ktorých okúzlila svojím sexepílom, iba ľutovali, že vo filme nedostala väčší priestor.

V roku 1995 sa pri nakrúcaní filmu Byt zoznámila s francúzskou filmovou hviezdou Vincentom Casselom (52) a o tri roky neskôr sa zaňho vydala. V Európe potom patrili k ostro sledovaným párom podobne ako duo Brangelina v Hollywoode. Narodili sa im dve dcéry Deva (14) a Léonie (8). Herečka síce patrí k matkám, ktoré tehotenstvo dlho odkladali, nikdy to ale neľutovala: „Rodičovstvo mi do života prinieslo veľa šťastia a radosti, som vďaka tomu naplnenejšia. Keď som mala dvadsať alebo tridsať, nebola som pripravená prijať takú zodpovednosť. Možno to je preto, lebo som bola jedináčik, to z človeka robí sebca. Ale ako som porodila Devu, chcela som mať ďalšie dieťa. Potom som sa rozhodla, že by som mala počkať, aby som pochopila, čo to znamená byť matkou. Druhú dcéru som priviedla na svet, keď som mala štyridsaťpäť rokov, čo je pre ženu v tomto veku vlastne už zázrak.“

V roku 2013 sa jej štrnásť rokov trvajúce manželstvo s Casselom skončilo. „Láska nezmizne, len sa zmenila. Toľko vecí sa môže zmeniť, ale naša rodina zostane,“ povedala o rozpade svojho manželstva. Nebol to ale Monicin prvý rozvod: v rokoch 1990 až 1994 bola vydatá za fotografa Claudia Carlosa Bassa.

Teraz si vraj užíva slobodný život, a to aj napriek tomu, že od svojich štrnástich rokov mala vždy nejaký vzťah. „Nezadaná žena je slobodná žena a byť nezadaná neznamená byť osamelá. Chcem ukázať aj svojim deťom, že nie je nutnosť mať v živote manžela alebo partnera,“ odkázala. Väčšina jej kolegýň sa starnutia bojí a sťažuje sa na nedostatok ponúk. Bellucci má opačnú skúsenosť, režiséri o ňu majú stále záujem, ale ona nakrúca nanajvýš jeden film ročne. Zvyšok času trávi so svojimi dcérami. Raz tiež prezradila, ako sa udržuje vo forme: „Moja rada je dobre jesť, dobre piť, mať dobrý sex a veľa sa smiať. Ostatné príde samo.“

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. apríl 2024 22:52