Věra BíláMAFRA
StoryEditor

Věra Bílá: Chuť spievať ju neopúšťala ani pred smrťou

12.03.2019, 15:00
Celebrity
Spievala Billovi Clintonovi, neraz vypredala aj koncertné sály v zahraničí a mala ešte veľa plánov.

Nekorunovaná kráľovná rómskej hudby, speváčka Věra Bílá (+64) navždy vydýchla pred pár dňami, keď ju zradilo zdravie a skončila v nemocnici. Napriek rýchlej lekárskej pomoci jej už nedokázali pomôcť.

Podľa slov jej synovca, Bílá zomrela na infarkt. Podlomené zdravie ju trápilo už dlhšie, no najviac ju zlomila smrť milovaného syna Františka (†33) a čoskoro na to aj manžela Františka († 59), večné dlhy a trápenie so závislosťou od gamblerstva.

Věra sa neustále potýkala s finančnými problémami, nedokázala hospodáriť s peniazmi a posledné roky bývala v ubytovni. Smutný pokus odísť z tohto sveta pritom skúšala už pred tromi rokmi: ,,Je to pravda, nebaví ma žiť,“ prezradila Bílá tesne po tom, ako sa chcela otráviť liekmi.

,,Zachránili ma, keď do mňa naliali mlieko. Veľa som vracala,“ vysvetlila. Zásah záchranky odmietla a nevyhľadala ani lekára. Věrin strastiplný život pred časom zdokumentoval známy novinár a režisér David Vondráček (55), ktorý jej životnú dráhu sledoval viac ako 15 rokov. Keď speváčka dorazila na premiéru, bola na vozíčku a pre zdravotné problémy sa sotva sama postavila na nohy.

Okrem iného dlhé roky bojovala aj so silnou cukrovkou. Preto bol vždy nablízku jej synovec, ktorý jej ochotne so všetkým pomáhal.  Chuť spievať ju však neopúšťala ani tesne pred smrťou. S Janom Bendigom stihla nahrať pieseň aj klip. Jej plány však náhle ukončila smrť a Věra sa tak konečne mohla zvítať so zosnulým synom a manželom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 22:31