Luke Perryinstagram.com
StoryEditor

Hviezda seriálu Beverly Hills zomrela: Luke Perry neprekonal mŕtvicu

04.03.2019, 18:42
Celebrity
Autor:
ip
Perry bol hospitalizovaný minulý týždeň po tom, ako utrpel mŕtvicu.

Herec Luke Perry, ktorý sa preslávil úlohou Dylana McKaya v seriáli Beverly Hills 90210, zomrel v pondelok ráno v nemocnici v Burbanku vo veku 52 rokov. Správu o jeho úmrtí priniesol jeho manažér, píše style.hnonline.sk.

Rodina Luka Perryho podala nasledovné vyhlásenie, ktoré zverejnil portál Deadline"Bol obkolesený tými, ktorí sú mu najbližší. Boli pri ňom deti Jack a Sophie, snúbenica Wendy Madison Bauerová, bývalá manželka Minnie Sharpová, matka Ann Bennettová, nevlastný otec Steve Bennett, brat Tom Perry, sestra Amy Coderová a ďalší blízki, rodina a priatelia. Rodina Luka Perryho si váži všetku podporu a modlitby, ktoré k nim prúdia z celého sveta a úctivo žiadajú o poskytnutie súkromia, v týchto okamihoch plných smútku a žiaľu. V súčasnej dobe nebudú zverejnené žiadne ďalšie podrobnosti."

Perry bol hospitalizovaný minulý týždeň po tom, ako utrpel mŕtvicu. 

Vtedy do hercovho domu v losangeleskej štvrti Sherman Oaks privolali záchranku a následne herca hospitalizovali. Perry vtedy nakrúcal v Los Angeles scény do seriálu Riverdale.

Zvláštnou zhodou okolností bolo, že v rovnaký deň oznámili, že seriál Beverly Hills 90210 plánujú obnoviť; Perry v ňom hral Dylana McKaya. Hoci Perry nebol potvrdený pre nové diely, jeho bývalí kolegovia Jason Priestley, Jennie Garthová, Brian Austin Green, Tori Spellingová a Ian Ziering podpísali kontrakt o účinkovaní v obnovenom seriáli.

Luke Perry sa narodil v Mansfielde v štáte Ohio a po skončení strednej školy sa presťahoval do Los Angeles. Svoju televíznu kariéru odštartoval už ako 16-ročný a ako herec sa presadil v seriáloch ako "Loving" či "Another World".

V ABC a NBC prepožičal svoj hlas postavám v animovaných seriáloch ako "The Incredible Hulk" a "Biker Mice Z Marsu," píše portál Variety. Veľký zlom nastal v roku 1990, keď sa zapísal do povedomia širokej verejnosti a divákov ako samotár v úlohe Dylana McKaya v chronicky známom seriály Beverly Hills, 90210.

Objavil sa aj v úlohe Billyho Mastersona v sci-fi snímke Luca Bessona Piaty element z roku 1997 a v mnohých ďalších. V poslednej dobe sa Perry vrátil k žánru televízneho seriálu v úlohe v Riverdale, ktorý pred smrťou nakrúcal.

Luke Perry po sebe zanechal dcéru Sophie a syna Jacka.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 22:44