Soňa Skoncová
StoryEditor

Túžila vyzerať dokonale a chudo. Známa moderátorka dnes priznáva, čo za tým bolo

15.01.2022, 09:00
Celebrity
Mnoho ľudí dnes trpí pocitom dokonalosti. Predbiehame sa v tom, kto vyzerá lepšie, krajšie či chudšie.

Ľudia majú v dnešnej dobe tendenciu prezentovať svoje najlepšie ja, pretože je pre nich ťažké byť občas nedokonalými a cítiť sa trochu zle. Sociálne siete sú jednou z možností, kde sa môže človek porovnávať s ostatnými, a tak si vytvoriť ilúziu o tom, čo je dokonalé a čo naopak nie. Moderátorka a modelka Soňa Skoncová sa svojim fanúšikom priznala, že aj ona kedysi patrila k tým, ktorí túžia byť neustále perfektnými, ale v podstate sú so sebou stále nespokojní.

„Zamýšľam sa nad absurdnosťou chorého perfekcionizmu, ktorý mi do hlavy vštiepil modeling a svet sociálnych sietí,“ napísala moderátorka k spomienkovej snímke z fotenia a dodala: „viete, čo mi chodilo po rozume v daný moment? Mala som pocit, že moje telo nie je perfektné, že som tučná. Túžila som vyzerať dokonalo.“ Dokonalosť je však niečo, čo je nemožné. Dodnes neexistuje definícia dokonalosti, aj keď ju každý vníma odlišne. Pre niekoho to znamená byť chudý či naopak mať plnšie a pevnejšie tvary. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa SONA SKONCOVA (@sonaskoncova)

Soňa Skoncová kritizuje to, že sociálne siete dnes ponúkajú slovník toho, čo je in a čo je out. „Svet modelingu a sociálnych sietí dnes určuje, čo je “dokonalé”, ale autenticity a prirodzenosti je v ňom ako šafránu,“ napísala moderátorka a dodala, že perfekcionizmus sa nesnaží vydolovať zo seba to najlepšie. Naopak je vierou, že ak sa snažíme vyzerať a správať dokonalo, môžeme sa vyhnúť bolesti, kritiky, predsudkov či hanby. Tým, že aj Soňa Skoncová si prešla takouto etapou v živote, môže fanúšikom odovzdať a zdôveriť so svojimi pocitmi, ktoré podľa nej nie sú a neboli správne.

Milujte svoje pravé ja

Môžeme povedať, že aj moderátorka Soňa Skoncová sa stáva súčasťou novej vlny ľudí, ktorí využívajú sociálne siete na podporu existencie nedokonalostí tela a šíria myšlienky, ktoré môžu motivovať iných, aby sa cítili vo svojej koži sebavedomo a krásne. „Vždy som si priala vzdať sa nedokonalosti a byť sama sebou, byť ľudská, lebo ľudskosť je vedieť, že každý na svete raz zažil pocit menejcennosti. Chcem, aby ste vedeli, že sa to deje všade a nie ste sami,“ odkazuje moderátorka svojim fanúšikom. Každý si predsa zaslúži vnímať svoje telo ako niečo jedinečné, bez ohľadu na to, že sa občas cíti so sebou nespokojný.

Soňa sa s fanúšikmi podelila aj s tým, kedy u nej nastal moment zmeny vo vnímaní svojho tela: „prišiel s tehotenským bruškom, keď som mala kilá navyše. Cítila som sa krásne, vnímala som svoje telo ako zázrak.“ Taktiež dodala, že si uvedomila, že sa konečne stala človekom, ktorí miluje svoj život, svoje pravé ja s kilami či bez nich. „Priatelia, nedovoľme, aby svet modelingu, sociálnych sietí či akýkoľvek iný svet bol producentom našich životov,“ napísala moderátorka, ktorá sa snaží ľuďom odkázať, že by sme sa nemali riadiť podľa toho, čo spoločnosť určuje ako dokonalé. Naopak, mali by sme začať milovať svoje telo také, aké je.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa SONA SKONCOVA (@sonaskoncova)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 20:43