TV Markíza
StoryEditor

Je to tu! Poznáme meno prvého kouča The Voice Česko Slovensko

03.12.2018, 13:36
Celebrity
Autor:
TS
Charizmatický umelec bude vôbec po prvýkrát v histórii súčasťou takto veľkej talentovej šou.

Televízie Markíza a Nova nasadia už na jar 2019 do vysielania úspešný svetový formát The Voice. Do kresiel pre koučov zasadne štvorica osobností vybraných z najlepších českých a slovenských spevákov a hudobníkov. O tom, kto zo súťažiacich dostane šancu na postup, rozhodne práve kouč otočením svojho kresla, píšu strategie.hnonline.sk.

Prvým koučom The Voice Česko Slovensko sa stane spevák a muzikant Vojta Dyk, ktorý bude vôbec po prvýkrát v histórii súčasťou takto veľkej talentovej šou.

Dyk má jeden z najväčších hlasových rozsahov na českej aj slovenskej hudobnej scéne, je uznávaným profesionálom vo svojom obore a v súčasnej dobe exceluje v swingovej formácii B-Side Band.

„Už dlho som dostával ponuky na rôzne televízne projekty, ktoré som úspešne odmietal. Rozhodovanie bolo dlhé, pretože sa veľmi do televíznej zábavy nepchám, ale v tomto prípade mi dáva zmysel to, že všetci ľudia, ktorí sa do súťaže prihlásili, už vedia spievať, a ide len o to pomôcť im, nakopnúť, možno aj poradiť. Takže žiadne zosmiešňovanie, ale skôr snaha pomôcť. Takže vlastne samé pozitíva. S tým do toho idem. To mi dáva zmysel,“hovorí Vojta Dyk.

Víťaz a nová spevácka hviezda získa výhru v hodnote 75 000 eur. Súboj o titul The Voice Česko Slovensko odštartujú spoločne televízie Markíza a Nova už na jar budúceho roka.

TV Markíza / Vojta Dyk

Za pôvodom holandskej šou spoločnosti Talpa stojí mediálny magnát a producent John de Mol. V domovskej krajine bola šou uvedená premiérovo v septembri 2010 a stala sa jedným z najúspešnejších televíznych projektov v histórii, keď prilákala k obrazovkám cez tri milióny divákov. O tri mesiace neskôr uviedla prvú sériu The Voice americká televízna stanica NBC, ktorá túto jeseň odvysiela už pätnástu sériu. Formát získal štyri ceny Emmy a na piatu je aktuálne nominovaný. Doteraz vzniklo už 67 lokálnych verzií, ktoré sa vysielajú vo viac než 180 krajinách po celom svete.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 04:27