profimedia
StoryEditor

Zomrela pred stými narodeninami, no s úsmevom na tvári. Betty White mala optimizmu na rozdávanie

04.01.2022, 10:00
Celebrity
Už 17. januára mala osláviť 100. narodeniny Betty White, známa herečka z mnohých filmov, seriálov či televíznych relácii. Aj keď si mnohí mysleli, že bude táto ikona žiť večne, zomrela deň pred oslavou Nového roka. Pozrite sa na život ženy, ktorú neopúšťal humor a optimizmus.

Betty White celý život sprevádzala práca v rozhlase, filme, televízii, napísala aj niekoľko kníh a bola bojovníčkou za práva zvierat. Nominovaná bola na 21 cien Emmy a vyhrala päť krát za sebou herečku vo vedľajšej úlohe. Zatiaľ, čo sa venovala moderátorstvu, telenovelám či  rôznym talkshow, preslávila sa najmä v komédiách. Herečku humor a dobrá nálada nikdy neopúšťala, o čom svedčia aj jej slová: „narodila som sa ako veľká optimistka. Dostala som to od svojej mamy a nikdy sa to nezmenilo. Vždy a vo všetkom hľadám len to pozitívne."

70 rokov v televízii

Herečka Betty White sa narodila v roku 1922 v americkom štáte Illinois. Avšak s rodinou sa počas hospodárskej krízy museli presťahovať do Los Angeles. Strednú školu ukončila v Beverly Hills, kde chodila do školského divadla aj s filmovou hviezdou Rhodnou Fleming. Po štúdiu začala pracovať ako herečka a modelka. Počas druhej svetovej vojny pôsobila v ženských dobrovoľníckych službách a po nej sa vrátila späť k šoubiznisu. Nevedela sa však už nikde uplatniť ako herečka, a tak začala pôsobiť v rozhlase, kde neskôr dostala aj vlastnú reláciu. V roku 1949 získala svoju prvú veľkú televíznu rolu ako moderátorka zábavnej šou.

V tejto pozícii zdokonalila svoje komediálne schopnosti. Najväčší herecký úspech ju postihol v 70-tych rokoch, kedy dostala úlohu Sue Ann Nivensovej v seriály The Mary Tyler Moore Show. To, čo ju však preslávilo najviac bola ikonická rola Rose Nylund v známom seriály Golden Girls, ktorý bol veľkým hitom a pomohol Betty White vyhrať tretiu cenu Emmy. „Golden Girls boli prelomové. Situačná komédia o starých ženách? Čo to je? Myslím si, že to mnoho ľuďom zmenilo myslenie a otvorilo cestu starším ženám v televízii,“ spomína si herečka na to, prečo seriál zožal taký úspech.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 00:30