Katka Kincelová
StoryEditor

Lucia Sládečková: Dieťa či kariéra? Oboje!

24.06.2018, 10:00
Celebrity
Sú rozhodnutia, ktoré sa nerodia ľahko. Sú však i také, ktoré sú prirodzené a automatické. Byť matkou, spokojnou a vyrovnanou, je azda najdôležitejšie. A vôbec netreba posudzovať to, ako sa ženy rozhodnú. Zvládať s prehľadom sa dá predsa všetko. Dieťa aj kariéra.

LUCIA SLÁDEČKOVÁ, MAKE-UP ARTISTKA

Bolo pre vás rozhodnutie mať dieťa ťažké?
Klientky sa ma často pýtali, kedy si oddýchnem, v pokoji sadnem, najem sa. Ja som sa vždy usmiala a odpovedala, že z tohto kolobehu by ma zachránilo len bábätko. Neplánovala som ho a keby som nezostala tehotná, možno by som tento dokonalý pocit lásky a šťastia nezažila.

Čo vám ako prvé prebehlo hlavou, keď ste zistili, že ste tehotná?
Dozvedela som sa to na Deň otcov a hneď som posielala pozitívny test ocinovi a vtedajšiemu partnerovi. Aj som sa tešila, aj som bola zmätená. Bol to pocit šťastia, ktorý sa bil s ďalšími myšlienkami o tom, ako som chcela odísť zo Slovenska. Vždy som po tom túžila. Chcela som žiť v krajine, kde sa ľudia usmievajú a život je denná zábava. Pamätám si každú jednu myšlienku. Bolo to pre mňa veľmi silné.

Nemali ste obavy z toho, že sa váš život, aj ten profesijný, príchodom dieťaťa zmení?
Presne to som v hlave riešila. Všetko je tak, ako má byť a teraz som vyťažená ešte viac ako predtým, ale učím sa hovoriť nie. Mojou prioritou je Lýdia, ale bez peňazí by bola smutná Lýdia. :D Takto si užívame aj voľno, aj ja svoju prácu. Mala som nesmierny strach, ale moja rodina ma vždy „dávala do pokoja“ a snažili sa pochopiť aj moje pocity.

Hľadali ste riešenia, ako skĺbiť kariéru so starostlivosťou o bábätko, alebo ste sa pohrávali s myšlienkou, že pôjde na čas bokom?
Nevedela som si predstaviť, čo ma čaká a aké to bude. Pracovala som už v šestonedelí. Nechcela som urobiť pauzu v niečom, čo mi funguje. Vyrastajú mladí ľudia, ktorí sú síce menej skúsení, ale o to dravejší, ja som si to už všetko preskákala a zažila. Ale práce sa nevzdám.

V čom je pre vás „byť mamou“ úžasné? Čo vám do života priniesla Lýdia?

Všetko je úžasné, každé ráno je dokonalé! Teším sa z každej novej veci, ktorou ma Lýdia očarí. Naučila ma však trochu sa upokojiť. Absolútne neplytvám čas ľuďmi, ktorí mi odoberajú energiu, cítim z nich faloš a neustále využívanie mojej empatickej povahy. Uvedomujem si, že som prišla o veľké množstvo zábavy, známostí, pretože práca bola na prvom mieste. Teraz mám prácu aj malinkú.

Neľutujete, že ste sa rozhodli nezavesiť prácu, ktorá vás baví na čas na klinec a venovať sa naplno dcérke?
Neľutujem, lebo som to nedovolila. Práve naopak. Som šťastná pracujúca matka, pretože som si všetko zabezpečila tak, aby sme denne boli spolu.

Vy sama ste príkladom toho, že zvládať dieťa aj prácu sa naozaj dá. Ako to robíte? ;-)
Ľudia, ktorí ma sledujú a najmä tí, ktorí ma poznajú osobne, vedia, že sa neskutočne rada bláznim. Baví ma život, baví ma práca, baví ma byť matkou. Popri nej sa učím aj nové veci, ktoré skúšam v noci, keď spinká. Som permanentne unavená, ale necítim sebaľútosť a makám ďalej.

Ako vyzerá deň ženy, ktorá je aj úspešná aj výborná mama?
Ráno máme skorý budíček. Kým sa pozviecham z postele, prejde určite aj polhodina – to je tá únava :-). Malinkú si zoberiem do postele, jej kučeravé vlásky ma vždy ráno rozosmejú. Absolvuje so mnou rituál líčenia, vystrieda všetky atrakcie ateliéru a ide spinkať. S Lýdiou mi pomáha mamina, s ktorou aktuálne aj bývam. Mamou na plný úväzok sa stávam v čase, keď mamina odchádza do práce. A kolotoč pokračuje ďalej. Poviem vám, je to fuška. Aj moje kamarátky, ktoré majú deti, mi neustále opakujú, že som nezmar :-)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:43