Princ Harry a Meghan Markle.Instagram/kensingtonroyal
StoryEditor

Princ Harry a Meghan Markle prezradili ďalšie detaily ich svadby

13.02.2018, 16:20
Kráľovská rodina
Princ Harry a Meghan Markle odhalili ďalšie podrobnosti týkajúce sa ich svadby v máji. Pár vydal vyhlásenie a zdieľal informácie na sociálnych sieťach.

Svadba začne v sobotu 19. mája o 12:00 hodine. Meghan a Harry si povedia svoje sľuby v kaplnke St. George vo Windsorskom zámku pred približne 800 hosťami. Súhlas s využitím tohto chrámu z 15. storočia dala Harryho stará matka, kráľovná Alžbeta II., ktorá sa na svadbe zúčastní. Harryho a Meghan zosobáši arcibiskup z Canterbury Justin Welby. 

Prezradili napríklad, že oslavy budú zahŕňať jazdu na koči ulicami Windsoru, aby sa o svoj veľký deň podelili aj s verejnosťou. Pár dúfa, že táto krátka cesta umožní ľuďom stretnúť sa s kráľovským párom a vychutnajú si atmosféru tohto výnimočného dňa. Po ňom sa pripoja k hosťom na recepciu, ktorá sa bude konať v hale St. Georga.

Deň svadby je súčasne dňom finále anglického Pohára FA, na ktorom Harryho brat princ William zvyčajne odovzdáva prestížnu trofej ako prezident Futbalovej asociácie (FA). Ak by chcel stihnúť toto večerné podujatie na štadióne Wembley, vzdialenom asi 20 kilometrov, musel by zo svadobných osláv odísť na najmenej dve hodiny.

William v januári povedal, že jeho brat ho zatiaľ nepožiadal, aby bol jeho svedkom, čo sa všeobecne očakáva. Dodal, že „stále pracuje“ na vyriešení časovej kolízie.

Pár tiež poďakoval fanúšikom a povedal, že sú veľmi vďační za veľké množstvo krásnych želaní, ktoré dostali.

Zatiaľ nepadlo žiadne slovo o tom, aké úlohy budú mať princ George a princezná Charlotte. Avšak, očakáva sa, že sa stanú družičkou a družbou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 22:25