StoryEditor

Obrovská senzácia v Hollywoode: Obľúbená Oprah Winfrey budúcou prezidentkou?

09.01.2018, 15:15
Celebrity
Obľúbená americká herečka a moderátorka Oprah Winfreyová by sa mohla stať budúcou prezidentkou USA. Bola by to prvá žena, ktorá sa dostala na vrchol krajiny. Svoj plán načrtla na odovzdávaní Zlatých glóbusov, ktoré sa uskutočnili túto nedeľu. Podľa slov jej priateľov o kandidatúre v prezidentských voľbách v roku 2020 intenzívne uvažuje.

Američania 63-ročnú Oprah Winfreyovú dobre poznajú z televíznych obrazoviek. Jej talkshow „The Oprah Winfrey Show“ sledovali vo svojich obývačkách viac ako 25 rokov. Na verejnú mienku má obrovský vplyv.

Slávnostný večer odovzdávania Zlatých glóbusov sa niesol v znamení MeToo. Sama Winfreyová totiž v minulosti čelila sexuálnemu obťažovaniu. 

„Chcem, aby sa teraz všetky dievčatá pozerali, aby vedeli, že nový deň je na obzore. Keď príjde, bude to vďaka veľkolepým ženám, ktoré tvrdo bojujú za to, aby nikto nemusel znova povedať me too,“ zdôraznila vo svojom 9 minútovom videu. Afroameričanka, ktorá získala cenu Cecila B. DeMille, dojala sálu k slzám.

„Je to ako keby spustila raketu. Chcem, aby kandidovala za prezidentku. Teraz už nemá na výber,“ reagovala Meryl Streep.

Aj keď jej producent najprv oznámil, že o kandidatúre neuvažuje, ľudia okolo Winfreyovej naznačili, že o kandidatúre aktívne premýšľa. Jej životný partner Stedman Graham uviedol, že „je to na ľuďoch, ona by do toho určite išla.“

Liberálna Afroameričanka predstavuje dokonalý protiklad Trumpa, ktorý si rád užíva urážanie žien.

Na sociálnych sieťach má za pár hodín tisíce fanúšikov, ktorý ju chcú podporiť. Objavujú sa dokonca fotografie s hastagmi „Oprahforpresident“ alebo „Oprah2020“.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 09:52