instagram/ sunbrella
StoryEditor

Posledné zbohom milovanému ockovi. Syn Mekyho Žbirku sa podelil s nádherným odkazom

16.11.2021, 20:00
Celebrity
Už je to takmer týždeň, čo nás opustila slovenská hudobná legenda - Miro Žbirka.

Napriek tomu, že spevák mal v čase svojej smrti 69 rokov, jeho odchod bol náhly a nečakaný. Málokto tušil, že zdravotný stav slovenského hudobníka je natoľko vážny, a tak krátky oznam, ktorý sa v stredu, 10.novembra 2021 objavil na sociálnych sieťach, šokoval. ,,Správy o mojej smrti sú pravdivé... to by povedal Meky, ak by žil,'' napísali v mene legendy jeho najbližší a pripojili dva čiernobiele zábery speváka. 

Podľa medializovaných informácií zomrel Miro Žbirka na kkomplikovaný zápal pľúc tak, ako kedysi jeho mama. S touto diagnózou zápasil už dlhší čas, až sa mu stala osudnou. Do posledného okamihu s ním bola jeho druhá manželka Kateřina. Tá mu priviedla na svet dve deti - dcéru Lindu a syna Dávida. K dcére Denise z prvého manželstva tak pribudli ďalší súrodenci.

Práve najmladšie dieťa hudobníka, syn Dávid, sa vybral v šľapajách svojho otca. Už útleho veku mal aj vďaka nemu o čosi bližšie k hudbe, ku ktorej sa neskôr dostal aj profesionálne - a dnes sa jej venuje v zahraničí, kde vyštudoval. Pod pseudonymom Sunnbrella tvorí hudbu, ktorá je poprepletaná s rockom, modernými prvkami a indie.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 02:06