Exit Model Management
StoryEditor

Dcére prezidentky sa smejú kvôli znamienku, s ktorým sa narodila. Toto je jej odkaz

20.10.2021, 16:45
Celebrity
To, že Zuzana Čaputová vzbudzuje pozornoť všade, kde príde, je pochopiteľné. Najnovšie je jednou z najdiskutovanejších tém jej rodina, konkrétne dcéra Emma, ktorá sa vybrala cestou modelky.

Už od momentu, ako sa v médiách objavila informácia o tom, že sa dcéra prezidentky objavila v porftóliu prestížnej módnej agentúry Exit Model Management, sa ľudia začali o blonďavú krásku čoraz viac zaujímať. Niet sa čomu čudovať - len 17-ročná Emma má takmer dokonalé miery 88-61-89, čo jej nepochybne môže byť nápomocné pri prerazení vo svete modelingu. 

Cez víkend sa objavila na známom módnom podujatí Fashion LIVE! 2021, ktoré sa konalo v bratislavskom nákupnom centre Nivy. Predviedli sa na ňom najmä slovenskí návrhári, ktorí na modelkách predvádzali svoje nové, zatiaľ svetu nepredstavené kolekcie. Nemalú pozornosť na seba lákali aj modelky, medzi ktorými sa objavila aj dcéra prezidentky. Tá sa po mole prešla hneď niekoľkokrát - vo svadobných šatách od slovenskej návrhárky Veroniky Kostkovej či v čiernom modeli Borisa Hanečku, ktorý niekoľkokrát obliekal aj jej mamu, našu prezidentku. 

O deň na to, ako sa fotografie mladej Emmy objavili na sociálnych sieťach a v médiách (nakoľko išlo o medializovanú akciu), jej fotografiu pre satirický komentár využil politický oponent prezidentky, poslanec Tomáš Taraba. Ten umelecký mejkap, aký sa pri módnych podujatiach používa často, ale aj výzor prezidentkinej dcéry zhodnotil poznámkou: ,,Zdá sa, že po včerajšku máme na Slovensku novú topmodelku.''

​Do mladej Čaputovej sa začali navážať najmä diskutujúci, ktorí nielenže hanobili jej výzor a smiali sa jej kvôli výraznému znamienku na tvári, ale zároveň zosmiešňovali prácu profesionálnych artistov, ktorí sa v odbore pohybujú už dlhú dobu. Toto správanie podnecovalo aj podľa samotnej polície priestor pre internetovú šikanu, ktorá hrozí najmä mladším tínedžerom, ale aj deťom. Komentáre typu prečo si nenechá odoperovať to otrasné znamienko, to, že vyzerá ako chlapec alebo že nemá na to, aby sa prechádzala po móle, sa dajú označiť za šikanu.

,,V rámci našej činnosti na sociálnych sieťach nekomentujeme vyjadrenia politikov, prípadne ich kroky, a to je jedno, z ktorého politického tábora pochádzajú. Ak sa dopúšťajú konania, ktoré môže napĺňať skutkovú podstatu trestného činu, túto časť práce prenechávame našim kolegom - vyšetrovateľom. Avšak v tomto prípade boli prekročené akékoľvek hranice. Osoba, ktorá by mala byť vysokou autoritou, sa rozhodla podhodiť na verejný lynč mladistvé dievča, ktoré nemá ani 18 rokov. Je úplne jedno, o koho dcéru ide. Je to bezbrehý útok na dieťa len kvôli jeho vzhľadu. Je to exemplárny prípad šikanovania cez internet. Je to stredovek. Je to niečo, proti čomu Policajný zbor roky bojuje. Je to názorná ukážka toho, že bezcitné správanie na internete môže dosiahnuť taký rozmer šikany, ktorý môže viesť k tej najväčšej ľudskej tragédii,'' uviedla polícia na svojom oficiálnom profile. 

Článok pokračuje na ďalšej strane 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. apríl 2024 18:11