Katarína kincelová
StoryEditor

Pre Pomajbovcov majú rodinné rituály veľký zmysel. Ako to u nich funguje?

30.11.2017, 09:00
Celebrity
Zoznámte sa s rodinkou Pomajbovcov. Toto nám o svojom súkromí prezradili.

Mám rada ľudí, z ktorých ide pozitívna energia. Mám rada páry, z ktorých cítiť lásku, rešpekt, úctu a totálnu radosť zo života. Títo dvaja to vyžarujú na kilometer! Pomáhajú im aj rituály?

Vytvárame korene
Petra: Rituály majú svoj veľký zmysel a v dnešnej uponáhľanej dobe, keď ich mnohí považujú za prežitok, zvlášť. Podľa mňa sú skvelým nástrojom, ako život prežívať, nielen ním prebehnúť... Lebo vďaka drobnostiam, ktoré sa v rodine stále opakujú, si človek vytvára korene, samého seba. Verím, že naše deti túto lásku a radosť budú zas potom odovzdávať svojim deťom.

Plusy a mínusy dňa
Pri večeri si s dievčatami zvykneme hovoriť plusy a mínusy dňa, ktorý sa chýli ku koncu. Je to skvelé. Všetky sa predháňajú, aby povedali to svoje, vzájomne si radíme, hodnotíme situácie, pomáhame si riešiť starosti, to ma napĺňa ohromnou láskou. Pred spaním deťom rada čítam alebo si premietame. Mám zo svojho detstva takú starú premietačku, s ktorou sa mi spájajú spomienky na mojich starých rodičov, ktorí mi na nej premietali rozprávky....

Spoločné varenie je najviac
Každý sa snaží zapojiť do diela, je jedno, či sú to jednoduché raňajky alebo bohatá večera. A naše deti milujú „veselé palacinky“, ktoré máme na večeru takmer vždy po krúžku angličtiny. Vždy majú inú farbu a na nej sa musia všetci dohodnúť. Už sme mali ružové, tyrkysové, zelené... Je to fakt zábava. Samozrejme, na Vianoce nesmie chýbať pečenie a zdobenie perníkov, potom zdobenie stromčeka a samotná večera, pri ktorej sme krásne oblečení. Romanovi rodičia sú na Štedrý deň s nami, pomáhajú nám s tradíciami a je to vždy veľká zábava.

Narodeninová torta
Vždy, keď sa blížia nejaké narodeniny, vzniká debata, ako bude vyzerať narodeninová torta oslávenkyne. Naposledy sme vydržali túto tému rozoberať takmer celú našu mesačnú letnú dovolenku, dokonca bol vytvorený aj podrobne nakreslený návrh. Ja som potom trochu nervózna z toho, či sa nám tá torta podarí tak, ako si baby predstavujú, ale zatiaľ sme to vždy zvládli.

Radi spievame
Keď cestujeme autom, aj doma, keď si spolu niečo vyrábame, keď si kreslíme. Niekedy spievame, čo nám napadne, niekedy si púšťame pesničky, čo máme radi. Každej jednej z mojich dcér som vymyslela jej vlastnú pesničku na jej meno a spievala som ju od narodenia. Takže, ak zabrúsim do týchto vôd, musia zákonite odznieť tri pesničky.

Cez víkend pexeso
Cez víkendy u nás nesmie chýbať hranie spoločenských hier alebo pexesa. Dievčatá milujú, keď sa s Romanom hrajú vonku rôzne táborové hry alebo keď bláznivo tancujú... Radi sa stretávame aj so svojou najbližšou rodinou, nevynecháme ani jednu príležitosť niečo spoločne zažiť a osláviť. Či sú to narodeniny alebo prvý školský deň, či klavírne vystúpenie v rámci besiedok na ZUŠ-ke. Babky a dedkovia vždy radi prídu a sú spolu s nami. A každý rok si robíme hromadný celorodinný československý výlet na Chopok...Sme veľmi súdržná rodina, ja sa smejem, že sme také tie mávacie typy. Keď od nás niekto odchádza, celá rodina stojí pred domom a mávame, mávame, mávame, až kým nám dotyční úplne nezídu z očí...

A fotenie
Každý rok na konci leta necháme v jednom malom obyčajnom fotoateliéri v Česku dievčatám urobiť „pasové“ fotky. Je to taká pamiatka do peňaženky. Páči sa mi, keď si raz za čas dám tie fotky do jedného radu a žasnem, ako sa baby menia, ako rastú. Všetky dcéry majú vlastnú spomienkovú krabičku, kde tie fotky vkladám s kresbami a inými vecami. Keď budú dospelé, dostanú krabičku ako darček so spomienkami...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 13:11