Facebook / Zuzana Hajdu
StoryEditor

Bývalá televízna hviezda Zuzana Hajdu: „Takto vyzerá môj život dnes."

30.10.2017, 09:00
Celebrity
„Tak, ako som bola šťastná a spokojná vtedy, tak som aj teraz," tvrdí bývalá moderátorka, ktorá našla pokoj v počítačovej firme.

Zuzana Hajdu bola kedysi veľká hviezda. Vnadná blondínka moderovala večerné spravodajstvo televízie JOJ a jej tvár žiarila takmer z každého časopisu. Užívala si výnimočný status, mohla žiť celý život ako v bavlnke, no ona to všetko dobrovoľne zahodila. A vyzerá to tak, že dobre urobila.

Už sedem rokov totiž Zuzana pracuje v IBM a žiari šťastím. Na nedávnej akcii firmy prišla porozprávať o svojej minulosti aj prítomnosti. „Neviem či ma poznáte. Moje meno poznáte, výzor možno nie, lebo som sa trošku zmenila po dvoch deťoch. Kedysi som bola dušou a srdcom televízna hviezda, televízna moderátorka, ale aj celebrita, lebo som bola na titulkách časopisov,“ predstavila sa kolegom 42 ročná dáma nahodená v štýlových biznisových šatách.

Hajdu vyštudovala chemicko technologickú fakultu a do sveta televízie sa dostala čistou náhodou. Pri precvičovaní aerobiku si ju totiž všimla šéfka spravodajstva zahraničnej redakcie STV. „Najskôr som prekladala správy z angličtiny a robila z nich krátke šoty. V podstate som nevedela vôbec nič. Naučila som sa všetko za pochodu, dali mi šancu a potom to už išlo. Vznikla televízia Luna, kde ma vzali a tam som už aj moderovala denné televízne noviny.“ V Lune si ju všimol Braňo Ondruš, ktorý zavolal jej šéfke, aby Zuzanu posunula do hlavných správ. Po konci Luny ju oslovil Martin Lengyel do pripravovanej TA 3 a potom urobila konkurz na moderátorku v vznikajúcej JOJ. „V JOJ som zažila pravú celebritnú kariéru. Potom sa to trošku vymklo spod kontroly, užila som si to, ale nemala som až taký rozum ako mám teraz. Uberalo sa to zlým smerom, cítila som, že to nie je ono, že potrebujem mať väčší kľud, lebo ma to veľmi energeticky vyčerpávalo. Ocitla som sa niekde, kde som cítila, že tam nemám byť.  Že moja duša tam nepatrí, že to nie som ja. Jedného dňa, v apríli to bude už 12 rokov, som z ničoho nič dala výpoveď. Vôbec som neuvažovala nad tým, čo príde, čo som tým spôsobila,“ spomína na náročné obdobie, kedy sa nadobro vytratila z televíznej obrazovky.

TV JOJ

Chvíľu síce ešte uvažovala, že prejde do STV, kde jej ponúkali skvelé podmienky, no nakoniec tam nenastúpila. „Odišla som si prečistiť hlavu do Egypta, kde som spoznala môjho terajšieho manžela. A po prvom dieťati, ani neviem ako, som sa dostala do IBM, kde pracujem už sedem rokov. Na začiatku som chodila do práce a necítila som sa tam doma. Ešte stále som sa totiž cítila ako moderátorka, ale potom sa to prelomilo a teraz som nesmierne vďačná že som tu. Som pokornejšia, mám okolo seba super ľudí, lepších ako som mala kedysi v televízii. Aj v JOJke bola dobrá partia, ale tam si bolo treba dávať dobrý pozor na to, čo človek rozpráva, ako to rozpráva, všetko bolo použité proti mne. Všetky klebety sa vyniesli hneď novinárom. Tu mám skvelých kolegov, cítim sa medzi nimi perfektne, môžem si dovoliť povedať pred nimi čokoľvek. Nemusím mať žiadnu masku,“ vykresľuje atmosféru v práci Zuzana. Vďaka znalosti taliančiny pracuje v talianskom tíme. „Mám v sebe niečo z talianskeho mentality, však som aj istý čas mala partnera Taliana. Som spokojná a dúfam, že to takto dlho zostane. Našla som tu kľud, ktorý som predtým v televízii nemala, vždy som dávala zo seba viac, ako som bola schopná uniesť. Teraz nemusím plytvať energiou, som veľmi šťastná,“ dodáva bývalá televízna hviezda.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 16:44