Facebook / Ján Hodoň
StoryEditor

Prekvapenie! Ján z Extrémnych premien takto využíva raketovú slávu

09.10.2017, 19:00
Celebrity
V televíznej šou schudol z takmer 300 kíl na rovnú stovku. Svoju popularitu sa rozhodol zúžitkovať nečakane.

Pamätáte si na húževnatého Jána Hodoňa z Varína, ktorý pred dvoma týždňami schudol v Extrémnych premenách extrémne množstvo váhy? Z takmer 300 kíl sa dostal na rovnú stovku. Jeho príbeh zaznamenal medzi divákmi obrovský ohlas a z nenápadného podnikateľa sa stal vyhľadávaný poradca.

Svoju popularitu sa teraz snaží zužitkovať aj v komunálnej politike. Rozhodol sa totiž kandidovať vo voľbách do VÚC ako nezávislý kandidát.

„Ešte pred rokom som vážil 287 kg. Toľko, koľko vážia traja priemerní, dospelí muži. Išlo mi o život. Dokázal som sa však prekonať, hoci to bolo veľmi, veľmi ťažké. Začal som na sebe pracovať a dnes vážim ako normálny človek. Vyhral som, no som úprimne šokovaný z toho, koľkí ľudia sa na mňa obracajú s tým, že majú rovnaké problémy, ako som mal pred rokom ja. Chcel by som im pomôcť, no vidím, že začať treba od základov. Od detí. Musíme začať pracovať už s našou mládežou a viesť k zdravému životnému štýlu už najmenšie deti. Rozhodujúce obdobie, kedy sa dajú formovať návyky mladých ľudí, je však to, ktoré trávia na stredných školách. A práve stredné školy má pod správou VÚC. Preto kandidujem,“ láka potenciálnych voličov sympatický otec dvoch dcér.

„Kvalita budúceho života našich detí nezáleží od toho, čo dávajú na seba, ale od toho, čo dávajú do seba. Preto ich musíme motivovať a vysvetliť im, že problémom s nadváhou je jednoduchšie predchádzať, ako ich riešiť neskôr v dospelosti. Je na nás, aby sme im vytvorili lepšie podmienky na športovanie, stravovanie a voľnočasové aktivity. Mojim cieľom je, aby ľudia pochopili, že šport je zábava a prispieva k nášmu zdraviu.

Viem, že je to beh na dlhú trať a vyžaduje si pevnú vôľu a vytrvalosť. No ja obe tieto vlastnosti mám a snažím sa urobiť viac, ako sa odo mňa očakáva. Aby som mohol zmeniť naozaj významné veci, potrebujem teraz aj vašu podporu,” dodáva Ján Hodoň.

Zdá sa teda, že do kalného rybníka politiky sa chystá vstúpiť nová ryba s jasnými plánmi. Jankovmu odhodlaniu držíme palce.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 05:18