www.balet-spb.ru
StoryEditor

Táto žena môže vážiť najviac 55 kíl!

07.09.2017, 17:00
Celebrity
Krehká primabalerína Anna Voytina má záľubu vo fast foode.

Takéto baletné turné Slovensko asi ešte nezažilo. Celý október totiž bude našu krajinu križovať ruský súbor St. Petersburg balet. Prináša snáď najväčšiu ruskú klasiku – Labutie jazero.

V hlavných úlohách uvidíte pôvabnú tmavovlásku Annu Voytinu a sympatického Alexandra Voytina. Spolu tvoria harmonický manželský pár, ktorý sa do seba zamiloval pred jedenástimi rokmi počas prvého spoločného turné. Odvtedy tancujú životom bok po boku a vychovávajú malú dcérku. A keďže je tento vychytený baletný súbor väčšiu časť roka na cestách, s výchovou im pomáha babička. „Veľkou pomocou sú aj moderné technológie, v kontakte sme často napríklad vďaka Skypu. Na takýto harmonogram sme už zvyknutí, od mája do októbra máme každý deň jedno vystúpenie. No nachádzame si čas aj na oddych. Pred predstavením sa snažíme nájsť si čas na to, aby sme sa prešli po meste a načerpali energiu,“ prezradili vyťažení rodičia.

Labutie jazero www.balet-spb.ru

Anna Voytina je primabalerínou súboru od roku 2005, na vrchole sa teda drží dvanásť rokov. „Na dosiahnutie vrcholu treba prejsť zložitú cestu, ktorá sa začína účinkovaním v pozadí. Napríklad v známom filme Čierna labuť ma zaujala myšlienka, že najväčším konkurentom je človek sám pre seba. Najzložitejšie je prekonať seba samého,“ rozmýšľa útla umelkyňa, ktorá váži len 49 kíl. Váhový strop je pre ňu 55 kíl, čo je zároveň akýsi bezpečnostný limit, aby ju dokázal partner dvihnúť. Ruskí novinári odhalili, že si Anna rada zájde do fast foodu. „Pekná postava je predovšetkým o tréningoch. Pomáha mi fitness aj Pilates. Jesť sa dá všetko, no v rozumnej miere. A k tomu veľa pohybu,“ prezrádza tajomstvo štíhlej línie milovníčka hranolčekov.

Annu s Alexandrom budete môcť naživo vidieť už v októbri v našich mestách. Záujem o Labutie jazero je zo strany Slovákov taký veľký, že organizátori budú pridávať nové termíny. „Na Slovensku sme vystupovali pred niekoľkými rokmi a diváci nás prijali výborne, cítili sme ich emócie. Mali sme možnosť vidieť, že to, čo robíme, sa im páči. A preto sa budeme snažiť robiť ešte viac, aby boli opäť spokojní,“ odkazuje Alexander.

Hrali pre štyroch divákov

Petrohradské baletné divadlo v tomto roku oslavuje svoje 27. narodeniny. Jeho misiou je zachovať ruské baletné tradície a snažia sa dodržiavať prvky, ktoré vymysleli ruskí choreografi. Na svojom konte majú 5000 predstavení a viac ako 70 zahraničných turné po celom svete.

Najmenšie publikum, pred ktorým súbor tancoval sa skladalo zo štyroch ľudí. Japonský fanúšik totiž vykúpil všetky lístky v divadle a predstavenie daroval svojej rodine. Umelci boli vtedy poriadne šokovaní. Naopak, v mexickej Guadalajare ohúrili desaťtisíc nadšených divákov.

Alexandr Voytin www.balet-spb.ru

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:27