profimedia
StoryEditor

Kedysi sa obetovala ona, dnes on. Roger Federer uprednostil manželku Mirku pred kariérou

30.09.2021, 08:30
Celebrity
Sú manželmi už 12 rokov a napriek tomu, že sa o športovcoch povráva, že žiju zhýralým životom, oni sa sústredia na rodinu a čas trávený spolu. Aj to je dôvodom, prečo patria k najobľúbenejším párom šoubiznisu, čo Roger potvrdil posledným vyhlásením.

V najnovšom rozhovore, v ktorom Roger rozoberal najmä svoju tenisovú kariéru, prišla pochopiteľne reč aj na ''dôchodok''. Športovec totiž nedávno oslávil 40 rokov a nie je žiadnym tajomstvom, že práve toto obdobie označuje za koniec svojej kariéry. Pomenoval to tak on sám osobne ešte pred pár mesiacmi a zdá sa, že svoje rozhodnutie myslí vážne. ,,Tak ako každý športovec, jednoducho viete, kedy je váš čas. Nebudem jedným z tých, ktorí sa držia v tomto kruhu len preto, že sa chcú držať. Viete, stále chcem hrať na niektorých turnajoch a cestovať na miesta, kde som nebol. Fanúšikovia pre mňa veľa znamenajú, no nechcem svoje telo týrať. Chcem stále vedieť behať za svojimi deťmi a lyžovať s nimi,'' prezradil v rozsiahlom interview a dodal, že práve to je jeho najbližším plánom.

,,Teším sa na to, čo mi prinesie ďalších 40 rokov života. Chcem ich tráviť viac s rodinou a s priateľmi, nakoľko to bola vec, ktorá mi najmä posledný rok chýbala,'' rozrozprával sa o svojich budúcich plánoch.

,,Práve teraz je môj život skutočne skvelý po boku mojej manželky a štyroch detí. Moje dievčatá majú už 12 rokov, mal som 28, keď sa narodili, chlapci majú 7. Máme nádherný život, na ktorý si nemôžeme sťažovať,'' priznal so všetkou skromnosťou športovec. So svojím rozhodnutím to myslí vážne - nedávno totiž odmietol účasť na turnaji z dôvodu, že nechce byť od svojej rodiny a manželky preč. 

,,Tráviť čas mimo svojej rodiny viac než päť týždňov už nie je nič pre mňa,'' vyhlásil v oficiálnom stanovisku. Aj keď by zo svojej slávy mohol ťažiť a tak, ako ostatní športovci podávať výkony, až kým to bude možné, zdá sa, že skutočne chce ísť inou cestou. Tento krok nepochybne ocenila najmä Mirka, ktorá kedysi pre Rogera urobila to isté...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 21:38