profimedia
StoryEditor

Kedysi sa obetovala ona, dnes on. Roger Federer uprednostil manželku Mirku pred kariérou

30.09.2021, 08:30
Celebrity
Sú manželmi už 12 rokov a napriek tomu, že sa o športovcoch povráva, že žiju zhýralým životom, oni sa sústredia na rodinu a čas trávený spolu. Aj to je dôvodom, prečo patria k najobľúbenejším párom šoubiznisu, čo Roger potvrdil posledným vyhlásením.
Mirka Vavrinec sa narodila na Slovensku. Keď mala dva roky, jej rodičia emigrovali do Švajčiarska, kde vyrastala.  Keď mala deväť rokov, otec ju zobral na turnaj, kde sa jej podarilo stretnúť s Martinou Navrátilovou. Tá malému dievčatku odporučila, aby tento šport skúsila - nakoľko mala atletickú postavu. Rodičia na odporúčanie športovkyne dali a Mirka sa naozaj pustila do tenisu. V časoch, keď bola pomerne úspešná a dokonca sa nachádzala na 76.mieste vo svetovom rebríčku, však utržila zranenie. Práve vtedy sa stala súčasťou tímu Rogera Federera. Netrvalo dlho a dvojica si spolu padla do oka a dali sa dokopy. 

Známy tenista sa netají tým, že za jeho úspechy, ktorých je nepochybne veľa, môže práve jeho manželka Mirka. Slovenka totiž musela obetovať mnoho vecí, no napriek tomu mu to nikdy nevyčítala. Jednou z nich bolo rozlúčenie sa s kariérou úspešnej športovkyne. Vedela, že to, čo cíti k Federerovi nie je poblúznenie a že mu chce byť čo najväčšou oporou. „Radšej som pomáhala Rogerovi dosiahnuť jeho úspechy. Obetovala moju kariéru v prospech jeho. Keby som si v minulosti vybrala tenis, zrejme by sme sa tak často nevídavali a boli by sme nešťastní, čo by eventuálne mohlo vyústiť do rozchodu,“ priznala zahraničným médiám hrdá manželka. Aj keď sa vzdala svojho sna, získala niečo, o čom ani nesnívala - narodili sa jej prv dvojičky dievčatká a potom dvojičky chlapci. 

Roger je za svoju manželku nesmierne vďačný a otvorene priznáva, že nič ho nedokáže povzbudiť tak, ako keď ju vidí sedieť na turnaji spolu s ich ratolesťami. ,,Je vtedy nemožné zachovať si vážnu tvár a neusmiať sa,'' prezradil na tlačovej konferencii a dodal, že Mirka je pre neho oporou, bez ktorej by veľa vecí nedokázal. ,,Mirka je najlepšia mama, najlepšia manželka. Stále mi bola obrovskou oporou, je neskutočne nádherná osoba. Počas celej mojej dlhej kariéry stála po mojom boku a podporovala ma,'' vyznal verejne city manželke. Najnovším prehlásením, ktoré poskytol známemu britskému magazínu CQ, len potvrdil to, čo vravel už dlhé roky predtým - a to, že Mirka a jeho deti sú preňho na prvom mieste. 

Vyjadrenie Rogera nájdete na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 05:01