Pinterest/nifty quirks
StoryEditor

Pamätáte sa na princeznú Fantaghiro? Pozrite sa, ako vyzerá dnes!

08.08.2017, 14:00
Celebrity
Nebojácna princezná Fantaghiro ovplyvnila v detstve mnohé z nás...S napätím sme sledovali osud krásnej a odvážnej hrdinky, ktorej nevadilo ani nosiť krátke vlasy. Stvárnila ju talianska herečka Alessandra Martines, ktorá má dnes 53 rokov. Pozrite sa, ako sa odvtedy zmenila...

Princezná Fantaghiro je sériou piatich talianskych celovečerných fantasy filmov s rozprávkovým dejom, ktoré boli natáčané v rokoch 1991 - 1996, aj na území Česka a Slovenska. Hlavnou postavou je najmladšia a zároveň najodvážnejšia kráľova dcéra, ktorú si zahrala vtedy 27-ročná Alessandra Martines.

​Alessandra Martines (53) je pôvodom talianska herečka. Narodila sa v roku 1963 v Ríme. O päť rokov sa preťahovala s rodičmi do Paríža. V dvanástich rokoch začína s baletom a nastupuje do baletnej školy. Po čase sa však s rodičmi opäť sťahujú, tentokrát do Švajčiarska. Balet neopúšťa ani tam a dokonca sa kvôli nemu sťahuje po tretíkrát, tentokrát však sama a rovno do USA, vďaka čomu po nejakom čase získava aj rolu Fantaghiro, s ktorou si ju väčšina ľudí dodnes stotožňuje.

Vďaka baletu sa postupne dostala k herectvu. Jej úplne prvá filmová ponuka bola rola baletky Márty v muzikáli Miss Arizona v roku 1987. Ako herečka sa uplatnila vo viacerých filmoch, napríklad hrala vo filme Bedári (1995) po boku slávneho Jeana-Paula Belmonda postavu baletky Alice Zimmanovej.

V roku 1993 sa vydala za francúzskeho režiséra Clauda Leloucha, s ktorým má dcéru Stellu (18). Manželstvo im vydržalo 16 rokov, už počas neho však mala od roku 2008 Alessandra mladého milenca, s ktorým žije dodnes. Je ním pôvodom nemecký herec Cyril Descours (34), s ktorým má Alessandra syna Huga (4).

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 08:24